Planetarium

Lukket i dag

Menu

Mellemtrin - undervisningstilbud

Et besøg på Planetarium med 4.-6. klasse egner sig glimrende til en emneuge om vores solsystemet eller et engineering-forløb om rumrejser til Månen eller Mars.

I vores tilbud arbejder vi med de nære fortællinger, men kigger også ud for at sætte perspektiv på Jordens liv.

Vi skaber læring og oplevelser, der tager udgangspunkt fælles mål, men med fokus på elevernes livsverden.

Liv i rummet

I dette planetarieshow i Planetariums storslåede kuppelsal, skal vi på en fantastisk rejse og undersøge livsvilkår på både Jorden og andre planeter i vores solsystem. Hvad er det som gør at der er liv på Jorden og er der mon liv andre steder?

Tidspunkt: Hver onsdag 10.00-12.00
Pris: 50 kr. per person (inklusiv entré, planetarieshow og film)

Naturfaglige filmbesøg

Oplev Planetariums unikke Kuppelsal med en naturfaglig film, som giver eleverne indsigt i astronomi, rumfart eller store opdagelser om Jordens udvikling. I kan frit vælge mellem de forskellige forestillinger i vores filmprogram.

Varighed: ca. 1 time
Pris: 50 kr. per person (inklusiv entré og en film)

Overlev på Mars

Kan dine elever overleve på Mars? Sammen skal de bygge en rumbase på Mars og løse livstruende udfordringer ved hjælp af robotsystemer som de lærer at programmere.
Forløbet er tilrettelagt som FlippedLearning-koncept, hvor eleverne inden forløbet ser videoer som forberedelse på undervisningen.

Varighed: 4-5 timer
Pris: 85 kr. per elev (minimum 15 elever)

Du kommer fra rummet

I dette undervisningsforløb i vores udstilling Made in Space, bliver dine elever igennem en dialogbaseret rundvisning klogere på hvordan deres kroppe er bygget af stjernestøv og rester fra Big Bang.

Varighed: Ca. 50 min.
Pris: 600 kr. per gruppe/maximum 30 personer

Tilmeld din klasse til Mission X

Mission X er et internationalt undervisningsforløb, hvor elever fra 1. til 6. klasse på tværs af hele verden lærer om rummet og laver astronaut-øvelser. Mission X 2020 kører 13. januar – 31. maj 2020.

Om skolebesøg

Planetariums undervisning tager udgangspunkt i elevernes nysgerrighed, fantasi og livsverden, for at vise astrofysikkens, astronomiens og rumfartsteknologiens relevans.