Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30, tirsdag 9.30 - 20.00, onsdag 9.30 - 20.00, torsdag 9.30 - 21.00, fredag 9.30 - 21.45, lørdag 9.30 - 20.45, søndag 9.30- 19.15

Planetarium har påbud om nedlukning i perioden 9. december 2020 til 5. april 2021 (begge dage inklusiv) grundet COVID-19. Vi informerer om genåbning via web, Facebook og Instagram.

Vi håber på din forståelse.

Åbningstider kan være påvirket af særarrangementer - læs mere
Planetarium

Lukket i dag

Menu

Udstillinger

Gå på opdagelse i Planetariums udstillinger før eller efter din tur i Kuppelsalen.

Made in Space

Udstillingen Made in Space giver svar på et af livets helt store spørgsmål ’Hvor kommer vi fra?’.

Vi dykker ned i livets opskrift, og for at finde de kosmiske ingredienser, må vi se nærmere på både Big Bang, stjerner og sorte huller.

Månesten

På Planetarium kan du opleve en vaskeægte månesten. Den vejer 207 gram og er hentet ned fra Apollo 17-missionen i 1972, som i øvrigt var sidste gang mennesket besøgte Månen.

Månestenen er eftersigende den største på udstilling uden for USA’s grænser.

Tycho Brahe

Thyge Ottesen Brahe, oftest kaldet Tycho Brahe var en dansk astronom, som betragtes som grundlæggeren af den moderne observerende astronomi. I 1572 opdagede Tycho Brahe en ny stjerne på himlen, som han navngav Nova Stella.

Rummissioner

På udstillingen kan du sende en rumsonde afsted mod Mars eller se hvordan det regner med diamanter mellem planeten Neptuns kratere.

Jernmeteoritten fra Grønland

I 1963 fandt den danske forsker Vagn Fabritius Buchwald under et frokosthvil tilfældigt en rustbrun sten, som skulle vise sig at være den tungeste meteorit fundet af en nulevende person.

Om Planetarium

I Planetarium kan du opleve stjernehimlen, galakser og planeter helt tæt på – både i vores udstilling, på rumrejser i Kuppelsalen eller til foredrag om astronomi og rumfart.

Billetter og program

En billet til Planetarium giver adgang til vores udstillinger, dagens program samt en valgfri film. I ferie og weekender har vi specielle aktiviteter til både børn og voksne, bl.a. guideture, shows og fortællinger om universet.

Aktiviteter: Månen t/r

Planetarium sætter en serie aktiviteter fokus på vores egen måne og de 197 forunderlige måner som vi endnu ikke har besøgt. Deltag i månefesten, og bliv begejstret for de vilde fortællinger om vores egen og andre planeters måner.