Særlige åbningstider
Planetarium

Åbent i dag
Kl. 09.30-20.00

Menu

Udstillinger

Gå på opdagelse i Planetariums udstilling om rummissioner og universet før eller efter din tur i Kuppelsalen

Made in Space

Den 1. februar 2018 slog Planetarium dørene op for en helt ny udstilling. Udstillingen giver svar på et af livets helt store spørgsmål: ’Hvor kommer vi fra?’. Vi ser nærmere på livets opskrift, og for at finde de kosmiske ingredienser, må vi se nærmere på både Big Bang, stjerner og sorte huller.

Månesten

Du kan også opleve en vaskeægte månesten. Det 207g tunge stykke af Månen, blev hentet ned af astronauterne ombord på Apollo 17-missionen i 1972. Det var sidste gang at mennesker var på Månen.

Månestenen som du kan se i udstillingen skulle eftersigende være den største månesten på udstilling uden for USA’s grænser.

Den er større end både den der er udstillet på Kennedy Space Center i Florida og Johnson Space Center i Texas.

Tycho Brahe udstilling

Oplev udstillingen der fortæller om Tycho Brahes liv og hans berømte forskning.

I 1572 opdagede Tycho Brahe en ny stjerne på himlen, som han navngav Nova Stella, og det blev begyndelsen på en forskerkarriere i verdensklasse.

Se tegningen af den nye stjerne og modeller af de instrumenter Tycho Brahe brugte til at måle stjernehimlen med. Se også Tycho Brahes skæg og tøj der stammer fra hans grav, da den blev åbnet i 1901 – 300 år efter hans død.

Rummissioner

Udforsk en rumsonde, se hvordan det regner med diamanter ved at kigge gennem kraterne på en planets kratere, eller hvad med at sende en rumsonde afsted mod Mars?

Den nye interaktive udstilling byder på mange sjove aktiviteter for hele familien. Du kan blandt andet opleve dig selv i forskellige bølgelængder af lys og se, hvorfor vi observerer galakser ude i rummet med forskellige typer teleskoper, kigge ind i forskellige planet-kratere og se, hvordan det regner med diamanter på planeten Neptun.

I informationssystemet kan du gå på opdagelse og fordybe dig i film, animationer og artikler om rummissioner og rumforskning.

Udstillingen er muliggjort gennem støtte fra Nordea-fonden, Terma A/S samt danske universiteter og rumfartsvirksomheder.

Om Planetarium

I Planetarium kan du opleve stjernehimlen, galakser og planeter helt tæt på – både i vores udstilling, på rumrejser i Kuppelsalen eller til foredrag om astronomi og rumfart.

Billetter og program

En billet til Planetarium giver adgang til vores udstillinger, dagens program samt en valgfri film. I ferie og weekender har vi specielle aktiviteter til både børn og voksne, bl.a. guideture, shows og fortællinger om universet.

Universets mysterier

Universet er fyldt med fascinerende fænomener lige fra små partikelsammenstød til enorme supernovaeksplosioner. Få indsigt i planeterne i vores solsystem og bliv klogere på stjerner, sorte huller og nordlys.