Særlige åbningstider
Planetarium

Lukket i dag

Menu

Udskoling - undervisningstilbud

Et besøg i 7.-10. klasse på Planetarium rummer alle naturfagene. Vi tilbyder både korte og længere forløb, der folder det unikke læringsrum ud som Planetarium tilbyder.

I vores skoleforedrag har vi især fokus på den fysik som astrofysikere bruger til at undersøge universet, men vi dykker også ned i biologien og geografiens mere jordnære overvejelser om liv og levevilkår.

Derudover giver vores undervisningsfaciliteter mulighed for heldagskurser, der folder de naturvidenskabelige kompetencemål ud og vores kortere forløb samt undervisningsmateriale i udstillingerne, sætter fokus på eleverne i relation til universets byggesten.

Lys i rummet

I dette foredrag starter vi i kendte omgivelser og ser på vores egen planet Jorden og de andre syv planeter samt Solen, der udgør størstedelen af vores solsystem. Herefter rejser vi ud blandt stjernerne og ser på deres fødsel i enorme stjernetåger samt deres død i enorme supernovaeksplosioner.

Tidspunkt: Hver tirsdag 10.00-12.00
Pris: 50 kr. per person (inklusiv entré, skoleforedrag og film)

Naturfaglige filmbesøg

Oplev Planetariums unikke Kuppelsal med en naturfaglig film, som giver eleverne indsigt i astronomi, rumfart eller store opdagelser om Jordens udvikling. I kan frit vælge mellem de forskellige forestillinger i vores filmprogram.

Varighed: ca. 1 time
Pris: 50 kr. per person (inklusiv entré og en film)

Guidet tur i udstillingerne

Lad dine elever blive indviet i universets hemmeligheder på en guidet tur. Her får I en dybere forståelse for astronomi og rumfart, når guiden giver udstillingerne et ekstra lag.

Varighed: Ca. 50 min.
Pris: 600 kr. per gruppe/maximum 30 personer

Missionen til Mars

Missionen til Mars er et undervisningsforløb, der tager din klasse med på en mission til vores naboplanet, Mars, hvor eleverne selv skal udforme og udforske missionen.

Tidspunkt: Alle hverdage 9.45-14.00
Pris: 100 kr. per person/minimum 15 personer

Om skolebesøg

Planetariums undervisning tager udgangspunkt i elevernes nysgerrighed, fantasi og livsverden, for at vise astrofysikkens, astronomiens og rumfartsteknologiens relevans.