Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.00
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.00
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.00

Menu
7.- 10. klasse samt 1.g

Lys i kosmos

Tag på en rejse med lysets hastighed i dette fantastiske planetarieshow, hvor dine elever bliver indviet i fænomenet lys, hvordan det påvirker deres hverdag og giver værdifuld information om stjerner, planeter og Big Bang.

Lys er måske den vigtigste kilde til information i alle naturvidenskabelige undersøgelser og samtidig er det helt centralt for opretholdelsen af vores moderne verden. Uden lys ingen yndlingsfarver, ingen fotosyntese og måske vigtigst af alt ingen wifi.

I dette undervisningsforløb tager vi dine elever med på en rejse med lysets hastighed i et dialog baseret og interaktivt planetarieshow, der fører os igennem lysets forunderlige verden fra den nære hverdag på Jorden til det yderste af universet. Hvad betyder lys for vores hverdag og hvad kan det bidrage med af viden om andre steder i universet?

På det store kuppellærred får eleverne fornemmelsen af at være vægtløse og undervejs vil eleverne finde ud af hvor hurtigt lys rejser, hvordan vi bruger lys i vores hverdag og hvordan astronomer bruger lys til at finde ud af om der er liv på andre planeter. Til slut rejser vi tilbage til Big Bang og kigger på det første lys, der blev sendt afsted og som faktisk minder en del om elevernes dyrebare wifi.

Efter planetarieshowet ser eleverne en film i Kuppelsalen, der er specielt udvalgt til temaet ”Lys”.

Læs om vores COVID-19-tiltag her.

Program hver tirsdag

9.30: Planetarium åbner
10.00-10.45: Planetarieshow om lys i kosmos i Planetariekuplen
10.55-11.30: Film i Planetariekuplen
11.30: Mulighed for at besøge udstillingerne

Pris: 50 kr. per person.

Foredragene bookes ved at udfylde formularen nedenunder.

OBS: Der er ikke skoleforedrag i perioder med skoleferie (uge 7, 8, 15, 27-31, 42 samt 52-53).

Tak.

Vi har nu modtaget din anmodning.
Du hører tilbage fra os snarest.

Booking

Klassetrin
Specialordning

Dine oplysninger

Mission til Mars

’Missionen til Mars’ tager din klasse med på en mission til vores naboplanet, Mars, hvor eleverne selv skal udforme og udforske missionen.

Guidet tur i udstillingen

Lad dine elever blive indviet i universets hemmeligheder på en guidet tur. Her får I en dybere forståelse for astronomi og rumfart, når guiden giver udstillingerne et ekstra lag.

Naturfaglige film

Passer vores faste tilbud ikke til jeres skema, eller har I bare lyst til at se udstillingen og en lærerig film? I så fald kan I besøge os, når det passer jer.

Besøg på Planetarium

Planetariums undervisning tager udgangspunkt i elevernes nysgerrighed, fantasi og livsverden, for at vise astrofysikkens, astronomiens og rumfartsteknologiens relevans.

Udskoling

Et besøg i 7.-10. klasse på Planetarium rummer alle naturfagene. Vi tilbyder både korte og længere forløb, der forholder det unikke læringsrum ud som både rammer og emnerne tilbyder.