
Universets mysterier

Blog: Jagten på exoplaneter
Læs om Nanna Bach-Møllers oplevelser i La Silla Observatoriet i Chile
Læs mere

Gagarin og Armstrong: Rumkapløbet
Podcast: Nyd en times dramaturgisk underholdning med Bjørn Harvig som vært og gæst astrofysiker i Planetarium Cecilie Sand Nørholm.
Læs mere

Stjernehimlen lige nu
Se, hvad du kan opleve på stjernehimlen lige nu, og få tips til de bedste tidspunkter på året, hvor du kan at opleve et af naturens mest spektakulære lysshow, polarlyset.
Vi har derudover samlet et række gode links til websites og apps, som kan holde dig ajour alle aktiviteterne på nattehimlen.
Læs mere

Big Bang
Vi ser nærmere på universets begyndelse – Big Bang, hvor alt hydrogenet i vandet i din krop blev dannet.
Læs mere

Stof, mørkt stof og mørk energi
Din krop består af mange forskellige grundstoffer, der alle sammen er skabt ude i universet. De ville måske ikke være blevet skabt, hvis universet havde set bare en smule anderledes ud. Vi ser nærmere på stof, mørkt stof og mørk energi.
Læs mere

Solsystemet
Tag med på rejse rundt i vores solsystem.
Læs mere

Supernovaer
De tunge grundstoffer i din krop blev skabt ved store stjerneeksplosioner – supernovaeksplosioner. Det gælder fx grundstoffet zink, som er meget vigtigt for dit immunforsvar. Det er med til at sørge for, at du ikke er syg hele tiden, og det er også med til at hjælpe dig med at smage og lugte. Vi ser nærmere på de enorme stjerneeksplosioner, der danner nogle af de tungeste grundstoffer.
Læs mere

Sorte huller
Mange af grundstofferne i din krop kommer fra store stjerner, men hvad sker der egentlig når store stjerner dør? Vi ser nærmere på universets tunge drenge.
Læs mere

Meteorsværme
Stjerneskud er brændende sten, der trækker et lysende spor hen over himlen på sin vej ned gennem vores atmosfære. Men hvornår er de bedste muligheder for at se stjerneskud og hvad er forskellen på en meteor og en meteorit?
Læs mere

Mission til Mars
Gennem tiden har der været mange missioner til Mars og der er også tale om bemandede missioner til den røde planet.
Læs mere

Polarlys
Polarlys er uden tvivl blandt de allermest interessante og spektakulære naturfænomener vi kan opleve her på Jorden, men hvad er det, og hvordan kan man observere det?
Læs mere
Gavekort
Med et gavekort til Planetarium giver du oplevelser og viden om astronomi og universet, der vil skabe lykke i alle aldre.
Årskort
Det er også muligt at give et årskort som gave.
Voksne: 365 kr. pr. år
- Børn: (3–11 år): kr. 259 pr. år.