Særlige åbningstider
Planetarium

Åbent i dag
Kl. 09.30-20.00

Menu

Missionen til Mars

’Missionen til Mars’ tager din klasse med på en mission til vores naboplanet, Mars, hvor eleverne selv skal udforme og udforske missionen.

I ’Missionen til Mars’ skal eleverne designe deres egen rummission. Ligesom i virkeligheden skal missionen være nøje planlagt med, hvilke eksperimenter der skal udføres og hvorfor. De skal argumentere for, hvorfor de netop har valgt det ene eller det andet forsøg ud fra en overvejelse af, hvad de vil undersøge. Givet det fx mening at kigge på iltproduktion til en ubemandet mission?

Der vil være fokus på tværfaglighed i blandt andet fysik/kemi, geologi og biologi, for rummissioner er af natur meget tværfaglige. Tværfagligheden kommer til udtryk i de forskellige forsøg, som eleverne skal udføre selv, og forløbet kan give inspiration til den fælles naturfagsprøve – flere af delelementerne kan endda føres direkte videre.

Fag: Fysik/kemi, biologi, geografi, matematik

Varighed: 4 timer (start: 9:45)

NB: Ved bestilling, skriv ønsket dato i kommentarfeltet i formularen herunder

Forberedelse: Gennemgået baggrundsmaterialet i klassen (1-2 lektioner)

Pris: 100 kr./person (min. betaling for 15 personer)

Antal: max. 28 elever

Nøgleord: tværfaglighed, fællesfaglige naturfagsprøve, Mars, astronomi og rumfart

Materiale: Baggrundsmateriale

Lærer: Lærervejledning

Fællesmål: Fællesmål

Borekerner og sten er venligst doneret af 

Tak.

Vi har nu modtaget din anmodning.
Du hører tilbage fra os snarest.

Booking

Specialordning

Dine oplysninger

Udskoling

Et besøg i 7.-10. klasse på Planetarium rummer alle naturfagene. Vi tilbyder både korte og længere forløb, der forholder det unikke læringsrum ud som både rammer og emnerne tilbyder.

Guidet tur i udstilling

Lad dine elever blive indviet i universets hemmeligheder på en guidet tur. Her får I en dybere forståelse for astronomi og rumfart, når guiden giver udstillingerne et ekstra lag.

På kanten af kosmos

I dette foredrag starter vi i kendte omgivelser og ser på vores egen planet Jorden og de andre syv planeter samt Solen, der udgør størstedelen af vores solsystem. Herefter rejser vi ud blandt stjernerne og ser på deres fødsel i enorme stjernetåger samt deres død i enorme supernovaeksplosioner.

Naturfaglige film

Passer vores faste tilbud ikke til jeres skema, eller har I bare lyst til at se udstillingen og en lærerig film? I så fald kan I besøge os, når det passer jer.

Om skolebesøg

Planetariums undervisning tager udgangspunkt i elevernes nysgerrighed, fantasi og livsverden, for at vise astrofysikkens, astronomiens og rumfartsteknologiens relevans.