Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 09.30-20.00
Onsdag 09.30-20.00
Torsdag 09.30-20.30
Fredag 09.30-21.30
Lørdag 09.30-20.30
Søndag 09.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-21.30

Menu
4.- 6. klasse

Liv i rummet

I dette show i Planetariums storslåede Planetariekuppel skal vi på en fantastisk rejse, hvor vi undersøger livsvilkår på både Jorden og andre planeter i vores solsystem. Hvad er det der gør, at der er liv på Jorden, og er der mon liv andre steder?

Med udgangspunkt i temaet ”Liv” laver vores formidlere et planetarieshow i Planetariekuplen. Undervejs skal eleverne trampe i gulvet for at komme fra planet til planet, og vi undersøger sammen, om der mon kan være liv andre steder i vores solsystem. På denne rejse skal vi både besøge Mars og Venus, men også nogle af de måner, som kredser om gaskæmperne Jupiter og Saturn, og som måske er de bedste kandidater, hvis vi skal finde liv andre steder i vores solsystem.

Det er en spændende rejse, hvor der er plads til at filosofere over, om der mon kan være liv derude, imens eleverne får fornemmelsen af at være vægtløse, når de rejser fra planet til planet.

Fortællingens omdrejningspunkt om muligheden for liv i rummet giver samtidig eleverne et perspektiv på Jordens liv og en taknemmelighed for vores lille blå klode.

Efter planetarieshowet ser eleverne en film i Planetariekuplen, der er specielt udvalgt til temaet ”Liv”. Herefter er der mulighed for at gå på opdagelse i udstillingen Kosmos, der også behandler temaet liv.

Program hver onsdag

09.30: Planetarium åbner
10.00-10.45: Planetarieshow om liv i rummet i Planetariekuplen
10.55-11.50: Film i Planetariekuplen
11.50: Mulighed for at besøge udstillingerne

Pris: 50 kr. pr. person

Planetarieshowet bookes ved at udfylde formularen herunder.

OBS: Der er ikke planetarieshow i perioder med skoleferie (uge 7, 8, 15, 27-31, 42 samt 52-53).

  • Undervisningsmateriale

Arbejdsark: før besøget

Hent arbejdsark

Arbejdsark: efter besøget

Hent arbejdsark
01/03
Før besøget:

Eleverne ser videoen inden besøget i Planetarium.

Efter besøget:

Eleverne ser videoen efter besøget i Planetarium. Videoen hører sammen med arbejdsarket til efter besøget.

Sejt liv fra Jorden:

Bjørnedyr er måske det sejeste liv på Jorden. De kan klare sig uden vand i årevis og tåler temperaturer fra -273 grader til 150 grader. De er meget små, men man kan se dem i et mikroskop.

Tak.

Vi har nu modtaget din forespørgsel.
Du hører fra os snarest.

Booking

Klassetrin
Specialordning

Dine oplysninger

Mellemtrin

Et besøg i Planetarium med 4.-6. klasse egner sig glimrende til en emneuge om vores solsystemet eller et engineering-forløb om rumrejser til Månen eller Mars.

Naturfaglige film

Passer vores faste tilbud ikke til jeres skema, eller har I bare lyst til at se udstillingen og en lærerig film? I så fald kan I besøge os, når det passer jer.

Guidet tur i udstillingen

Lad dine elever blive indviet i universets hemmeligheder på en guidet tur. Her får I en dybere forståelse for astronomi og rumfart, når vores formidlere giver udstillingerne et ekstra lag.