Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 09.30-20.00
Onsdag 09.30-20.00
Torsdag 09.30-20.30
Fredag 09.30-21.30
Lørdag 09.30-20.30
Søndag 09.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-21.30

Menu
Undervisningsforløb

Mission X

Tilmeld din klasse Mission X!
Mission X er et internationalt undervisningsforløb, hvor elever skal træne som en astronaut ved at lave både fysiske øvelser og forskellige forsøg. 

Træn som en astronaut!

Mission X er et internationalt undervisningsforløb, hvor elever fra 1. til 6. klasse på tværs af hele verden lærer om rummet og laver astronaut-øvelser. Ved at lave forskellige aktiviteter, indsamler eleverne point, der hjælper maskotterne  Luna og Leo med at komme til Månen i “Walk to the Moon”-udfordringen.

Du kan tilmelde din klasse til Mission X ved at oprette en bruger på den officielle Mission X-side. Efter at have oprettet en bruger kan du tilmelde et eller flere hold. Familier kan også tilmelde sig og bruge Mission X-aktiviteterne som en del af hjemmeundervisning.

Undervisningsmaterialet og de fleste aktiviteter findes på dansk. Materialerne er en god måde at få fysiske aktiviteter ind i STEM-fagene.

Udvalgte aktiviteter for mellemtrinnet findes herunder. Alle aktiviteterne i undervisningsforløbet findes på Mission X hjemmesiden.

Mission X er oprindeligt startet af NASA og koordineres overordnet af ESA (European Space Agency) og UK Space Agency. Planetarium koordinerer den danske del af Mission X i samarbejde med ESERO Danmark.

  • Elev
  • Lærer

Træn som en astronaut med Mission X-maskotterne Luna og Leo. Find alle Mission X-aktiviteterne her.

Brug rummet i din naturfagsundervisning.

Tilbud til mellemtrinnet

Et besøg på Planetarium med 4.-6. klasse egner sig glimrende til en emneuge om vores solsystemet eller et engineering-forløb om rumrejser til Månen eller Mars.

Naturfaglige film

Passer vores faste tilbud ikke til jeres skema, eller har I bare lyst til at se udstillingen og en lærerig film? I så fald kan I besøge os, når det passer jer.

Guidet tur i udstillingen

Lad dine elever blive indviet i universets hemmeligheder på en guidet tur. Her får I en dybere forståelse for astronomi og rumfart, når guiden giver udstillingerne et ekstra lag.