Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.30
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.30
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
12.00-18.00

Menu

Universets mysterier

Universet er fyldt med fascinerende fænomener lige fra små partikelsammenstød til enorme supernovaeksplosioner. Få indsigt i planeterne i vores solsystem og bliv klogere på stjerner, sorte huller og nordlys.

Gagarin og Armstrong: Rumkapløbet

Gagarin og Armstrong: Rumkapløbet

Podcast: Nyd en times dramaturgisk underholdning med Bjørn Harvig som vært og gæst astrofysiker i Planetarium Cecilie Sand Nørholm.

Blog: Jagten på exoplaneter

Blog: Jagten på exoplaneter

Nanna Bach-Møller i La Silla Observatoriet i Chile

Stjernehimlen lige nu

Stjernehimlen lige nu

Se, hvad du kan opleve på stjernehimlen lige nu, og få tips til de bedste tidspunkter på året, hvor du kan at opleve et af naturens mest spektakulære lysshow, polarlyset. Vi har derudover samlet et række gode links til websites og apps, som kan holde dig ajour alle aktiviteterne på nattehimlen.

Big Bang

Big Bang

Vi ser nærmere på universets begyndelse – Big Bang, hvor alt hydrogenet i vandet i din krop blev dannet.

Stof, mørkt stof og mørk energi

Stof, mørkt stof og mørk energi

Din krop består af mange forskellige grundstoffer, der alle sammen er skabt ude i universet. De ville måske ikke være blevet skabt, hvis universet havde set bare en smule anderledes ud. Vi ser nærmere på stof, mørkt stof og mørk energi.

Solsystemet

Solsystemet

Tag med på rejse rundt i vores solsystem.

Supernovaer

Supernovaer

De tunge grundstoffer i din krop blev skabt ved store stjerneeksplosioner – supernovaeksplosioner. Det gælder fx grundstoffet zink, som er meget vigtigt for dit immunforsvar. Det er med til at sørge for, at du ikke er syg hele tiden, og det er også med til at hjælpe dig med at smage og lugte. Vi ser nærmere på de enorme stjerneeksplosioner, der danner nogle af de tungeste grundstoffer.

Sorte huller

Sorte huller

Mange af grundstofferne i din krop kommer fra store stjerner, men hvad sker der egentlig når store stjerner dør? Vi ser nærmere på universets tunge drenge.

Meteorsværme

Meteorsværme

Stjerneskud er brændende sten, der trækker et lysende spor hen over himlen på sin vej ned gennem vores atmosfære. Men hvornår er de bedste muligheder for at se stjerneskud og hvad er forskellen på en meteor og en meteorit?

Stjerner

Stjerner

Mange af de grundstoffer, som findes i din krop bliver dannet inde i stjerner, når lette grundstoffer går sammen – fusionerer – til tungere. Solen er bare en af de mange lysende kugler af gas i universet, som vi kalder stjerner. Vi ser nærmere på de grundstofsfabrikker som findes i universet – Stjerner. Det er her alt karbon, oxygen og jern i din krop blev dannet.

Mission til Mars

Mission til Mars

Gennem tiden har der været mange missioner til Mars og der er også tale om bemandede missioner til den røde planet.

Polarlys

Polarlys

Polarlys er uden tvivl blandt de allermest interessante og spektakulære naturfænomener vi kan opleve her på Jorden, men hvad er det, og hvordan kan man observere det?