Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 09.30-20.00
Onsdag 09.30-20.00
Torsdag 09.30-20.30
Fredag 09.30-21.30
Lørdag 09.30-20.30
Søndag 09.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.30

Menu
Billetter og program
Udsolgt

Rumstationer A-Z

Den danske astronaut Andreas Mogensen er I kredsløb om Jorden. Han bor og arbejder på Den Internationale Rumstation, ISS. Men hvordan har man bygget den 420 tons tunge konstruktion? Hvorfor er astronauternes arbejde vigtigt for os her på Jorden? Og hvordan ser fremtidens rumstationer ud?

Med imponerende visualiseringer på Planetariekuplen, tager vi dig med til ISS og fremtidens rumstationer i selskab med forskerne John Leif Jørgensen, Christina Toldbo og René Fléron fra DTU Space.

Køb billetter

Rumstationer A-Z

Vælg dag

Information

Danmark har atter en astronaut i rummet. I flere måneder skal Andreas Mogensen leve og arbejde på Den Internationale Rumstation – verdens største rumlaboratorie.

Men hvordan bygger man et laboratorie 400 kilometer over Jordens overflade? Hvad er en rumstation egentlig for en størrelse? Og hvad betyder det for os her på planeten?

Kom med gennem rumfartshistorien, fra de første idéer om en permanent rumstation, til astronauternes arbejde på ISS i dag og videre ud i fremtiden, hvor der både er planer om rumstationer i kredsløb om Månen og bemandede missioner til Mars.

Sammen med et fantastisk hold af rumfartseksperter bestående af Christina Toldbo, René Fléron og John Leif Jørgensen, giver vi dig indblik i hvorfor Den Internationale Rumstation er vigtig, hvordan det hele startede og hvad fremtiden bringer.

Christina er PhD i rumnavigation og ekspert i både bemandet og ubemandet rumfart. Denne aften vil Christina give os et historisk perspektiv på rumstationer. Hvad gik forud for ISS? Hvorfor etablerede man det gigantiske rumlaboratorium og hvordan gjorde man?

René Fléron er projektleder og underviser på DTU Space, hvor han i mere end et årti har arbejdet med at bygge satellitter i alle afskygninger. René vil gøre os klogere på, hvorfor ISS er vigtig for både udforskningen af rummet og os her på Jorden.

John Leif Jørgensen er professor i rumteknologi på DTU Space og involveret i adskillige internationale rummissioner. Senest i forbindelse med Andreas Mogensens mission Huginn, hvor John har designet et af de forsøg Andreas skal udføre. John vil tage os med ud i fremtiden og indvie os i de mange ambitiøse planer for bemandet rumfart, der er i støbeskeen.

Arrangementet er støttet af Otto Mønsteds Fond.

Info

Længde: 2 timer og 30 minutter

Sprog: Dansk


Program:

19.15: Velkommen

19.20: ISS i historisk perspektiv /Christina Toldbo, Astronomisk konsulent, Rundetaarn

19.50: Rumstationens bidrag til forskningen /René Fléron, Projektleder, DTU Space

20.20: Pause

20.45: Fremtidens rumstationer /John Leif Jørgensen, Professor i rumteknologi, DTU Space

21.15: Spørgsmål

21.45: Tak for i aften

 

Dato
Tirsdag 5. marts

Pris: 195 kr.
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Som årskortholder får du 20 % rabat på din billet.
Ved fremvisning af gyldigt studiekort får du 10% rabat på din billet.

Det er ikke muligt at anvende fribilletter og billetter med rabat ved særarrangementer som dette, medmindre andet er beskrevet.

Billetter afhentes minimum 30 minutter før arrangementet starter. Ønsker I at opleve vores udstillinger, kom da gerne tidligere.

Købte billetter refunderes ikke.
Dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens §18, stk. 2, hvilket betyder, at fortrydelsesretten bortfalder, når din bestilling er gennemført.

Der er fire kørestolspladser i Planetariekuplen. Pladserne kan ikke købes/bestilles online, men derimod ved henvendelse til billetsalget enten telefonisk (33 12 12 24) eller ved fysisk fremmøde.