Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 09.30-20.00
Onsdag 09.30-20.00
Torsdag 09.30-20.30
Fredag 09.30-21.30
Lørdag 09.30-20.30
Søndag 09.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.30

Menu

Gastronomisk stjernestøv til de københavnske søers glemte hjørne

/ PLANETARIUM ÅBNER NY RESTAURANT

Norrlyst koncernen sætter endnu en stjerne på kortet med åbningen af Restaurant Gemini i Knud Munks ikoniske Planetarium på Gammel Kongevej 10 i København. Med byens bedste udsigt over Sankt Jørgens Sø er den nye restaurant et vigtigt skridt på vejen til et fuldt renoveret Planetarium som med åbning af Restaurant Gemini sætter astronomiens stjernestøv på spisekortet.

Engang husede Gammel Kongevej 10 det ikoniske koncertsted Saltlageret, der i 1975 blev indviet af Gasolin. Fra midten af marts skal musikken og den gode stemning igen spille en vigtig rolle, når Planetarium slår dørene op til en ny restaurantoplevelse for alle dem, som har lyst til en plads i solen med byens bedste søudsigt.

I ly af coronanedlukningen og efter mange år med en uklar profil har Planetariums indre været igennem en gennemgribende renovering. Første etape blev med stor succes lanceret i efteråret 2021 med åbning af Europas største tiltede Planetariekuppel, og nu står næste etape klar. Åbning af Restaurant Gemini skal bygge bro mellem den velsmagende gastronomi og astronomiens fascinerende videnskab.

EN HISTORISK BELIGGENHED OPGRADERES TIL NYE HØJDER

Bag Restaurant Gemini står teamet fra de populære restauranter Theo, Lille Norrlyst og Norrlyst, hvor sidstnævnte blev hædret af Michelin og modtog en Bib Gourmand i 2021. For teamet er det det helt rigtige tidspunkt at lave et samarbejde med Planetarium.

”Planetariums transformation til et moderne science center passer rigtig godt til os. Med Restaurant Gemini fornyer vi et glemt hjørne af København og byder indenfor til gastronomisk høj faglighed og mad tilberedt af sæsonens bedste, lokale råvarer. Vi glæder os til at blive det sted, hvor freden indfinder sig, uanset om det er til en hurtig kop kaffe, en forretningsfrokost, drinks i solen, når arbejdsugen er slut, eller den lidt større menu, som vi kører to af hver aften. Det bliver med et gastronomisk afsæt, som denne ende af søerne aldrig før har set, men som stedet fortjener,” siger Bjarke Just Nielsen, ejer af Norrlyst-koncernen.

Planetariums direktør Mette Broksø Thygesen ser frem til, at science centerets gæster nu også får mulighed for at kombinere et besøg i Planetarium med en inspirerende frokost eller middag.

”Restaurant Gemini fuldender Planetarium 2.0 som en kulturinstitution, der sørger for en sanselig helhedsoplevelse. Vi glæder os helt vildt til at lave særarrangementer, hvor Restaurant Gemini og Planetarium i fællesskab byder gæster indenfor til oplevelser med både astronomi og gastronomi,” siger Mette Broksø Thygesen.

DEHYDREREDE SVAMPE
Til Restaurant Geminis frokostgæster vil der være smørrebrød på menukortet, og ved aftentid serverer chefkok Emil Eshardt-Nielsen Forårets Univers bestående af enten seks eller ti retter. Her har han ved udvalgte nedslagspunkter i retterne ladet sig inspirere af astronomien. For eksempel med en sauce bestående af karamelliseret blomkål, som bliver serveret som luftigt skum efter at være bleve tilsat en gasart. Eller som dehydrerede svampe – som til forveksling ligner astronauters frysetørrede mad – der bliver tilsat en svampejuice for at tilføje ekstra smag.

Også de søde retter trækker på inspiration fra astronomien. Der vil for eksempel blive serveret en kuglerund, hvid rabarbersorbet på en himmelblå tallerken, som giver associationer til Universet. Retten forvandler sig under serveringen, så man kan gå på opdagelse i dens lag.

”Jeg håber, at vores gæster kommer til at kunne se de visuelle tråde til astronomien, som hylder vores placering i Planetarium. Men allervigtigst for os er det, at vi laver noget lækker mad,” siger Emil Eshardt-Nielsen.

HVAD BETYDER GEMINI?
Gemini var en rummission i 1965-66, som var med til at gøre NASA klar til Apollo-månelandingen. Gemini betyder tvilling på latin og Gemini-missionen var det andet bemandede amerikanske projekt, hvor to mennesker blev sendt ud i rummet.

Vil du vide mere?
Læs mere om restaurant Gemini og book bord her.

For mere information om Planetarium og Gemini, kontakt kommunikationsrådgiver Catarina Jessen på 21700412 eller catarina@thecentral.dk

01/03

Fakta

Adresse: Gl. Kongevej 10, 1610, København V

Åbningtider:

Mandag – Lørdag:

Frokost: 11.30-16.00 (sidste booking kl. 14.00)

Aften: 17.00 – 23.00 (sidste booking kl. 20.30)

Søndag: 

Frokost: 11.30-16.00 (sidste booking kl. 14.00)

Yderligere information:
Mette Broksø Thygesen, administrerende direktør i Planetarium, tlf. 3011 8877

Udstillinger

Gå på opdagelse i Planetariums udstillinger før eller efter din tur i Kuppelsalen.

Kuppelsalen

Kuppelsalen er Planetariums hjerte, der med sit næsten 1.000 m² kuppellærred er Nordeuropas største, og byder på en helt særlig filmoplevelse.

Foredrag og særarrangementer

Aktuelle arrangementer