
Pressemeddelelse: København den 2. oktober 2019
Tur-retur til Månen med indlagt månevandring. Sådan kan rejseplanerne lyde for årets efterårsferie. 50 år efter de første mennesker landende på Månen, giver Planetarium mulighed for, at danskerne kan sætte kursen mod Månen i efterårsferien. Med et spændende program skruer Planetarium tiden tilbage og lader publikum gå i astronauternes historiske fodspor, mens de oplever på egen krop, hvordan det er at være i rummet.
Hver dag i efterårsferien (14. – 21. september) sætter Planetarium fokus på Månen med et program, der byder på både månevandring, månefortællinger og scienceshow. Det hele foregår i den ikoniske bygning på Gl. Kongevej 10 i København.
”Fascinationen af Månen har altid eksisteret. Og i 50-året for det første menneske på Månen vil vi i Planetarium gerne give vores gæster mulighed for at opleve Månen på en anderledes måde, hvor de ikke bare ser og hører om Månen, men også selv oplever det fascinerende ved Månen,” siger administrerende direktør i Planetarium Mette Broksø Thygesen
Temaet er bygget op om månelandingen i 1969, da de første mennesker landede på Månen. Planetarium har tilrettelagt en månevandring, hvor gæsterne går i fodsporerne på astronauterne og oplever Månen og de udfordringer, astronauterne havde på deres mission. Gæsterne kan lave astronaut-øvelser, og de skal vælge en apollo-mission og finde ud af, hvor den landede. Deltagerne kan få et månevandringshæfte med hjem, og måske finder de også en månesten.
Fra tis til drikkevand
Vejen til Månen og retur foregår ved et science show, hvor deltagerne oplever rejsen til Månen, lige fra hvordan man laver en base deroppe, hvordan man spiser, og hvordan man kommer bedst hjem igen. Og så får gæsterne indblik i, hvordan det helt praktisk forgår, når man i rummet skal lave sin egen urin om til drikkevand.
Selvom vores egen Måne er i fokus for temaet på Planetarium, kan gæsterne også komme helt ud til de 197 andre måner i vores solsystem, som intet menneske endnu har besøgt. I et andet science show undersøger Planetariums formidlere sammen med gæsterne videnskaben bag de vildeste måner i vores solsystem, hvordan de er opbygget, og hvorfor de opfører sig som de gør. Vi besøger måner med vulkaner, måner der ligner snebolde og måner der måske har liv under overfladen.
”Den bedste måde at lære er gennem oplevelser og at prøve tingene på egen krop. Det er det gennemgående for vores formidling på Planetarium. Vi vil gerne have, at vores gæster går fra Planetarium med mere viden og en større bevidsthed om universets forunderlighed. Det gælder uanset, om det er børn eller voksne, og derfor har vi sat aldersanbefalingen som 4-99 år,” fortæller Mette Broksø Thygesen.
Fakta
Planetarium har åbent hver dag i efterårsferien. Temaet kører videre efter uge 42 og varer frem til 3. november.
Yderligere information: Mette Broksø Thygesen, administrerende direktør i Planetarium, tlf. 3011 8877
Planetariums program i efterårsferien
Kl. 10.00
Månefortællinger for børn, fra 4-99 år (Kuppelsalen)
Kl. 10.30
Månen tur-retur – science show, fra 4-99 år (Lille sal)
Kl. 11.25
De vilde måner – science show, fra 8-99 år (Lille sal)
Kl. 13.00
Månefortællinger for børn, fra 4-99 år (Kuppelsalen)
Kl. 13.30
Månen tur-retur – science show, fra 4-99 år (Lille sal)
Kl. 14.25
De vilde måner – science show, fra 8-99 år (Lille sal)
Kl. 16.00
MoonTalks (engelsk), for voksne og engelsktalende børn (Kuppelsalen)

Udstillinger
Gå på opdagelse i Planetariums udstillinger før eller efter din tur i Kuppelsalen.
Læs mere
Kuppelsalen
Kuppelsalen er Planetariums hjerte, der med sit næsten 1.000 m² kuppellærred er Nordeuropas største, og byder på en helt særlig filmoplevelse.
Læs mere

Foredrag og særarrangementer
Aktuelle arrangementer
Læs mere