Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 09.30-20.00
Onsdag 09.30-20.00
Torsdag 09.30-20.30
Fredag 09.30-21.30
Lørdag 09.30-20.30
Søndag 09.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.30

Menu
0.-3. klasse

Vejr i rummet

Et planetarieshow i Planetariekuplen er perfekt til at undersøge, hvorfor årstiderne og vejret skifter, både her på Jorden, men også på de andre 7 planeter i vores solsystem. I en fortælling, hvor eleverne aktiveres, rejser vi til fjerne planeter og undersøger deres vilde vejr og årstider.

Vi giver dine elever et nyt perspektiv på Jordens vejr og årstider, når vi sammen undersøger, hvordan det stormer, regner og sner på de andre planeter i vores solsystem. Hvorfor der er vinter i 42 år på Uranus, hvordan er vejret på Neptun og hvor lang tid har den store røde storm på Jupiter varet?

Det er nemlig ikke kun på Jorden, at det regner, stormer, bliver vinter eller efterår. På andre planeter ser vi både storme, regnvejr og skiftende årstider. Det skyldes, at rummet og hvordan planeterne kredser om Solen, har stor betydning for, hvordan årstiderne og vejret er.

I dette show i Planetariekuplen kommer dine elever med på en rejse i vores solsystem, som vil give dem perspektiv på det vejr, de oplever på deres egen krop hver dag.

Undervejs skal eleverne trampe i gulvet for at komme fra planet til planet, og lave forskellige øvelser, der understreger den faglige fortælling om vejret og årstiderne. På det 1000 kvm store kuppellærred får eleverne fornemmelsen af at være vægtløse og rejse fra planet til planet, mens de lærer om både Jordens vejr og det vilde vejr, der kan være på andre planeter. Kæmpe storme på Jupiter, de hurtige vinde på Neptun og syreregn på Venus. På den måde får eleverne sat Jordens vejr i perspektiv, samtidig med at de lærer om vores solsystem.

Fortællingen er tilrettelagt efter målgruppen og de forenklede fællesmål.

Efter Planetarieshowet ser eleverne en film i Planetariekuplen, der er specielt udvalgt til målgruppen.

Program hver torsdag

09.30: Planetarium åbner
10.15-10.45: Planetarieshow om vejr i rummet i Planetariekuplen
10.55-11.45: Film i Planetariekuplen
11.45: Mulighed for at besøge udstillingerne

Pris: 50 kr. per person.

Planetarieshowet bookes ved at udfylde formularen herunder.

OBS: Der er ikke planetarieshow i perioder med skoleferie (uge 7, 8, 15, 27-31, 42 samt 52-53).

I forbindelse med Naturvidenskabsfestival tilbyder vi et særligt program i uge 38 og 39. Følg linket her, hvis du ønsker at booke dette forløb i uge 38 eller 39.

  • Undervisningsmateriale

Arbejdsark: før besøget

Hent arbejdsark

Arbejdsark: efter besøget

Hent arbejdsark
Før besøget:

Eleverne ser videoen inden besøget i Planetarium

Tak.

Vi har nu modtaget din forespørgsel.
Du hører fra os snarest.

Booking

Klassetrin
Specialordning

Dine oplysninger

Naturfaglige film

Passer vores faste tilbud ikke til jeres skema, eller har I bare lyst til at se udstillingen og en lærerig film? I så fald kan I besøge os, når det passer jer.

Guidet tur i udstilling

Lad dine elever blive indviet i universets hemmeligheder på en guidet tur. Her får I en dybere forståelse for astronomi og rumfart, når vores formidler giver udstillingerne et ekstra lag.

Indskoling

Et besøg på Planetarium med 0.-3. klasse egner sig glimrende til en emneuge om solsystemet eller vores egen måne.

Besøg på Planetarium

Planetariums undervisning tager udgangspunkt i elevernes nysgerrighed, fantasi og livsverden, for at vise astrofysikkens, astronomiens og rumfartsteknologiens relevans.