Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.30
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.30
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
12.00-18.00

Menu

COVID-19 / Skoler

For os er det vigtigt, at det er sikkert og trygt at besøge Planetarium. Vi følger løbende Sundhedsstyrelsens og Kulturministeriets anbefalinger for at mindske risikoen for COVID-19-smittespredning.

Retningslinjer for COVID-19

Ved ankomst
Vi henstiller til, at skolegrupper ved ankomst samles på pladsen foran Planetarium, og at kun én underviser går ind i billetsalget og henter billetter til hele gruppen. På den måde kan vi mindske kødannelse i butikken og dermed risikoen for COVID-19-smitte.

Vær opmærksom på at alle gæster på 15 år og derover skal fremvise coronapas, immunitetspas eller negativ COVID-19-test, som er max. 72 timer gammel samt offentligt udstedt ID.

I forbindelse med undervisningsforløbene Overlev på Mars og Missionen til Mars vil vores formidler bære visir. Eleverne vil blive bedt om at spritte af, inden undervisningen går i gang. Materialer og genstande brugt som en del af undervisningen vil blive UV-desinficeret efter endt undervisning.

Mundbind
Vi gør opmærksom på, at elever på 12 år og derover skal bære mundbind på Planetarium. Mundbindet kan tages af under planetarieshows og filmvisning samt under undervisning i vores SpaceLab-lokale.

Mundbind kan købes i butikken for 10 kr. per styk / 80 kr. for 10 styk. Mundbindet er af typen llR og overholder de gældende krav jvf. EU-lovgivningen. Læs om mundbindet her.

Afstand
Vi holder løbende øje med, at vi ikke overstiger vores maksimale gæsteantal på 205 personer i udstillingen. Under planetarieshows og filmvisninger placeres besøgende med minimum én stols afstand mellem hver gruppe.  Vi opfordrer samtidig til, at vores gæster begrænser fysisk kontakt og holder afstand.

Hygiejne
Vi har installeret hånddesinfektion flere steder i udstillingen og ved ind- og udgang til Kuppelsalen.

Rengøring
Til desinfektion af 3D-briller, audioguideudstyr og headsets har vi indkøbt en UV BENCH fra firmaet Efsen, der med UV-lys fjerner over 99% af COVID-19 og andre lignede vira og bakterier.

Overflader i biograf (sæder og armlæn) samt alle fælles berøringsflader i publikumsområderne UV-desinficeres løbende med en håndholdt UV-lampe så smittespredning af bakterier og virus reduceres. Læs mere om desinfektion af bakterier og virus ved hjælp af UV-lys på efsen.dk.

Vi sørger derudover for ekstra rengøring af toiletter samt afspritning.

Som gæst på Planetarium beder vi dig følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger

– Bliv hjemme, hvis du har symptomer på COVID-19. Det gælder også milde symptomer.

– Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit.

– Host i et papirlommetørklæde eller i ærmet. Vask eller afsprit hænder bagefter.

– Hold mindst en meters afstand til andre gæster og til museets medarbejdere.

– Hold mindst to meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvis du er i nærheden af personer, der skal tages særligt hensyn til (fx ældre).

– Undgå håndtryk og kram. Bed andre tage hensyn.

Læs mere på coronasmitte.dk.