Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30, tirsdag 9.30 - 20.00, onsdag 9.30 - 20.00, torsdag 9.30 - 21.00, fredag 9.30 - 21.45, lørdag 9.30 - 20.45, søndag 9.30- 19.15

Planetarium har påbud om nedlukning i perioden 9. december 2020 til 17. januar 2021 (begge dage inklusiv) grundet COVID-19. Vi informerer om genåbning via web, FB og Instagram.

Vi håber på din forståelse.

Åbningstider kan være påvirket af særarrangementer - læs mere
Planetarium

Lukket i dag

Menu

Lars Kristensen – Lektor på Københavns Universitet, Astrofysik og Planetforskning
Lars arbejder med astrokemi, hvor han bruger en række forskellige teleskoper, bl.a. ALMA (radio), Herschel (infrarød) og det fremtidige JWST til at observere stjernedannende områder og hvilke kemiske forbindelser, der findes her, samt hvordan denne kemi opstår.

Sofie Bruun – Ph.d.-studerende på Dark Cosmology Centre, Københavns Universitet
Sofie er ph.d.studerende og arbejder på at undersøge hvilke begivenheder, der skaber gravitationsbølger/tyngdebølger. Mere specifikt leder hun efter lyset fra de områder, hvor der er registreret tyngdebølger, heriblandt kilonova-eksplosioner.

Christina Toldbo – Ph.d.-studerende på DTU Space, Danmarks Tekniske Universitet
Christina har blandt andet arbejdet på et system, der kan dyrke alger, som kan bruges til ilt- og fødevareproduktion. Hun har desuden arbejdet hos ESA og er nu Ph.d.-studerende på DTU Space, hvor hun arbejder med navigation af rumfartøjer på længerevarende rumrejser.   

Jens Frydenvang – Adjunkt ved Centre for Star and Planet Formation, Københavns Universitet
Jens er en del af holdet bag NASAs Curiosity Rover og er også tilknyttet MARS 2020, der opsendes denne sommer. Han skal bl.a. være med til at undersøge, om der tidligere har været liv på Mars.

Daniel Lawther – Ph.d.-studerende på Dark Cosmology Centre, Københavns Universitet
Daniel er Ph.d.-studerende og arbejder med kvasarer. Kvasarer er enormt lysstærke, som regel lyser de mere end alle stjernerne i deres galakse tilsammen. Daniel undersøger både disse kvasarer, men også hvilke typer galakser, som de befinder sig i.

Espen Bing Svendsen – Ph.d.-studerende på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
Espen arbejder med at bruge radar-målinger til at undersøge og kortlægge jorden under os. Det skal blandt andet hjælpe med at gøre os klogere på, hvordan vi bedre kan beskytte vores vandressourcer på en bæredygtig måde.

Anders Priemé – Professor i mikrobiologi, Københavns Universitet
Anders er professor i mikrobiologi på Københavns Universitet og arbejder med mikroorganismer i forskellige miljøer, blandt andet permafrost.