Særlige åbningstider
Planetarium

Åbent i dag
Kl. 09.30-20.00

Menu
Foredrag

Rumseminar for undervisere

Bliv inspireret til gratis fyraftensmøde på Planetarium med 3 faglige foredrag.

Få gratis inspiration til din undervisning, når Planetarium i samarbejde med ESERO DK inviterer forskere til at tale om det nyeste inden for sorte huller, exoplaneter og rumprogrammer.

Ib Lundgaard Rasmussen, seniorrådgiver ved DTU SPACE, vil indvie os i planerne om igen at sende mennesker til Månen som et skridt på vej mod Mars.

Alexander Dybdahl Rathcke, PhD-studerende på DTU SPACE, jager exoplaneter og i dette oplæg vil han blandt andet give os indblik i hvordan man undersøger exoplaneternes atmosfærer.

Jonatan Selsing, postdoc. ved Cosmic Dawn Center på Københavns Universitet, forsker blandt andet i sorte huller og vil give os indsigt i hvad et sort hul er og hvordan man undersøger dem.

Projektleder for ESERO DK, Simon Olling Rebsdorf, vil slutte af med at fortælle hvordan du med konkrete undervisningsmaterialer udviklet af ESA kan bruge rummet i din undervisning.

Program

14.00 – 14.30  Ankomst og registrering

14.30 – 15.00  Foredrag om exoplaneter ved Alexander Dybdahl Rathcke, PhD-studerende i Exoplanet-gruppe på DTU Space.

15.00 – 15.30  Foredrag om NASA og ESAs måne- og marsprogrammer ved Ib Lundgaard Rasmussen, der er cand.scient. og seniorrådgiver ved DTU Space

15.30 – 16.00  Foredrag om sorte huller ved Jonatan Selsing, der er Postdoc. ved Cosmic Dawn Center på Københavns Universitet.

16.00 – 16.30  Inspiration til hvordan man kan bruge rummet i sin undervisning.

16.30 – 17.30 Filmen “Touch the stars” i kuppelsalen.

Hvornår: Tirsdag d. 2. juli kl. 14.00-17.30

Hvor: Planetarium, Gl. Kongevej 10, 1610 København V

Hvem: Dette arrangement er for lærere i grundskolen, lærerstuderende og gymnasielærere.

Pris: Gratis

Tilmelding: Via formularen nederst på siden, senest den 18. juni

ESERO Danmark
ESERO (European Space Education Ressource Office) er grundlagt under den europæiske rumfartsorganisation ESA. Formålet med ESERO er at styrke undervisningen og viden indenfor naturfag med fokus på rummet og rumfart. ESERO Danmark blev startet i 2017 efter at Danmark i en årrække havde været medlem af ESERO Nordic. Der er en række forskellige aktiviteter arrangeret af danske ESERO partnere. Du kan læse mere om ESERO Danmark her.

Tak. Vi har nu modtaget din anmodning.
Du hører fra os snarest.

Booking

Fag

Viden om universets mysterier

Universet er fyldt med fascinerende fænomener lige fra små partikelsammenstød til enorme supernovaeksplosioner. Få indsigt i planeterne i vores solsystem og bliv klogere på stjerner, sorte huller og nordlys.

Udstillinger

Gå på opdagelse i Planetariums udstilling om rummissioner og universet før eller efter din tur i Kuppelsalen

Skolebesøg

Planetariums undervisning tager udgangspunkt i elevernes nysgerrighed, fantasi og livsverden, for at vise astrofysikkens, astronomiens og rumfartsteknologiens relevans.