Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30, tirsdag 9.30 - 20.00, onsdag 9.30 - 20.00, torsdag 9.30 - 21.00, fredag 9.30 - 21.45, lørdag 9.30 - 20.45, søndag 9.30- 19.15

Planetarium har påbud om nedlukning i perioden 9. december 2020 til 5. april 2021 (begge dage inklusiv) grundet COVID-19. Vi informerer om genåbning via web, Facebook og Instagram.

Vi håber på din forståelse.

Åbningstider kan være påvirket af særarrangementer - læs mere
Planetarium

Lukket i dag

Menu
Udstilling

Rummissioner

Udforsk en rumsonde, se hvordan det regner med diamanter ved at kigge gennem en planets kratere, eller hvad med at sende en rumsonde afsted mod Mars?

Vores interaktive udstilling byder på mange sjove aktiviteter for hele familien

Du kan blandt andet opleve dig selv i forskellige bølgelængder af lys og se, hvorfor vi observerer galakser ude i rummet med forskellige typer teleskoper, kigge ind i forskellige planet-kratere og se, hvordan det regner med diamanter på planeten Neptun.

I informationssystemet kan du gå på opdagelse og fordybe dig i film, animationer og artikler om rummissioner og rumforskning.

Udstillingen er muliggjort gennem støtte fra Nordea-fonden, Terma A/S samt danske universiteter og rumfartsvirksomheder.

Se en af verdens største meteoritter

I 1963 drog forsker Vagn Fabritius Buchwald ud på ekspedition til Nordvestgrønland i jagten på meteoritter.

Først efter lang tids søgen faldt hans blik under et frokosthvil tilfældigt på en rustbrun sten, som skulle vise sig at være den tungeste meteorit fundet af en nulevende person.

Der var tale om en af verdens største jernmeteoritter på hele 20 ton, og han døbte den efter findestedet – halvøen Agpalilik, som betyder “klippen, hvor søkongen bor”.

Du kan se et stykke af meteoritten i udstillingen.

Agpalilik er et brudstykke af den berømte jernmeteorit Cape York, som faldt i Baffin Bugten i Nordvestgrønland for mere end 2.000 år siden.

Du kan se jernmeteoritten i udstillingsrummet for rummissioner.

Læs mere

Udstillinger i Planetarium

Gå på opdagelse i Planetariums udstillinger og bliv klogere på byggestene til universet og rummissioner før eller efter din tur i Kuppelsalen.

Aktiviteter for hele familien

I en serie aktiviteter sætter Planetarium fokus på solsystemets måner – deltag i månefesten, og bliv begejstret for de vilde fortællinger om vores egen og andre planeters måner.

Aktuelle film

Alle film indledes med en digital rumrejse efterfulgt af årstidens aktuelle stjernehimmel.