Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.00
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.00
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.00

Menu
Billetter og program
Udsolgt

UFOerne er tilbage

Et syn på himlen. Et møde. En bortførelse. Et budskab fra en anden planet. Regeringshemmeligheder.

Køb billetter

UFOerne er tilbage

Vælg dag
01/05

Fahad Saeed har arbejdet med diversitet og mangfoldighed i 15 år og rådgiver danske og internationale virksomheder og organisationer i diversitet og inklusion. Derudover har han været med til at stifte foreningen Sabaah og er en aktiv stemme i ligestillings- og diversitetsdebatten, bl.a. som bestyrelsesmedlem i KVINFO.

Gunver Lystbæk Vestergård

Ph.d. og videnskabsjournalist på Weekendavisen. Hun har udgivet bogen »Fjerne kloder – Historien om opdagelsen af exoplaneter og jagten på verdener som vores« (2019) om jagten på beboelige – og eventuelt beboede – kloder. Bogen beskæftiger sig også med de historiske, filosofiske og biologiske aspekter af liv i rummet.

Mikael Rothstein

Mag.art. og ph.d. i religionshistorie, er lektor på Institut for Historie på Syddansk Universitet. Han har bl.a. skrevet bogen »UFOer og rumvæsener – myten om de flyvende tallerkener« (2000).

Søren K. Villemoes

Journalist på Weekendavisen. Han er interesseret i og har dækket UFO-fænomenet journalistisk, efter at Pentagon i 2021 slog fast, at der er tale om et virkeligt, om end uforklarligt fænomen. Derudover er Søren det, man kalder en believer, dvs. af den overbevisning at fremmede civilisationer har besøgt og muligvis fortsat er på jorden.

Information

Ingredienserne i UFO-myterne er relativt faste. Men hvor kommer fascinationen fra? Er der tale om en form for moderne religion, en genfortryllelse af verden? Eller er der noget om snakken?

Og hvad er det egentlig vi ser på de videoer, som filmmageren Jeremy Corbell for nylig har offentliggjort, og som Pentagon har bekræftet ægtheden af?

UFOerne dukkede første gang op sidst i 40erne, og historierne blev flere og flere i 50erne og 60erne. Dengang forklarede psykologen Carl Jung, at ufo-historierne spejlede tidsånden. De var en måde at bearbejde Den Kolde Krig og den hastige teknologiske udvikling. De talte direkte ind i en tid med rumkapløb og Den Kolde Krigs hemmelighedskræmmeri. UFO-myterne spejlede således både folks frygt og deres begejstring for udforskningen af rummet. Men hvad spejler de i dag?

Ideerne om fremmede civilisationer og deres besøg på Jorden hører dog ikke kun til i mytologierne. Seriøse videnskabsmænd har igennem tiderne skabt teorier, ligninger og paradokser om eksistensen af fremmede civilisationer og deres visit på Jorden.

Kom med på en hæsblæsende rejse ud i det ydre rum og helt ind i kernen af moderne UFO-mytologi og jagten på civiliseret liv, når vi har inviteret videnskabsjournalist Gunver Lystbæk Vestergård, religionshistoriker Mikael Rothstein og journalist Søren K. Villemoes til en debat om, om der er mere mellem himmel og jord, end vi går og tror. Om hvorfor ufoerne er kommet tilbage i vores bevidsthed netop nu. Om hvordan vi leder efter liv i rummet, og hvor langt vi er i vores søgen.

Kom med i et moderne forsamlingshus, hvor du får mulighed for at deltage i debatten og for at se dine egne blinde vinkler i øjnene.

OM TALERNE

Gunver Lystbæk Vestergård, ph.d., er videnskabsjournalist på Weekendavisen. Hun har udgivet bogen ”Fjerne kloder – Historien om opdagelsen af exoplaneter og jagten på verdener som vores” (2019) om jagten på beboelige – og eventuelt beboede – kloder. Bogen beskæftiger sig også med de historiske, filosofiske og biologiske aspekter af liv i rummet.

Mikael Rothstein, mag.art. og ph.d. i religionshistorie, er lektor på Institut for Historie på Syddansk Universitet. Han har bl.a. skrevet bogen ”UFOer og rumvæsener – myten om de flyvende tallerkener” (2000).

Søren K. Villemoes er journalist på Weekendavisen. Han er interesseret i og har dækket UFO-fænomenet journalistisk, efter at Pentagon i 2021 slog fast, at der er tale om et virkeligt, om end uforklarligt fænomen. Derudover er Søren det, man kalder en believer, dvs. af den overbevisning at fremmede civilisationer har besøgt og muligvis fortsat er på jorden.

OM FAHADS FORSAMLINGSHUS

Fahads Forsamlingshus er FOF Københavns debatscene – et moderne forsamlingshus, der holder til på Teater Grob, og med Fahad Saeed som vært.

I Fahads Forsamlingshus får du selv mikrofonen. Her sidder eksperterne ikke kun på scenen, for det handler også om din holdning, din viden og dine følelser.

Frem for alt er Fahads Forsamlingshus et sted, hvor vi mødes til debat og fordybelse. Vi stiller skarpt på emner, der optager os, både privat og som borgere i Danmark.

OM FAHAD SAEED

Fahad Saeed har arbejdet med diversitet og mangfoldighed i 15 år og rådgiver danske og internationale virksomheder og organisationer i diversitet og inklusion. Derudover har han været med til at stifte foreningen Sabaah og er en aktiv stemme i ligestillings- og diversitetsdebatten, bl.a. som bestyrelsesmedlem i KVINFO.

Info

Længde: 2 timer

Sprog: Dansk

 

Vi anbefaler ankomst minimum 30 minutter før arrangementet starter. Kom gerne før, hvis I ønsker at opleve vores udstillinger.

___________

Pris
195 kr. / 156 kr. med årskort
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Billetter kan ikke reserveres. og købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Bemærk: Aflysning på grund af COVID-19
Hvis arrangementet ikke kan afholdes på baggrund af nye COVID-19 restriktioner fra myndighederne, vil billetterne blive refunderet.

Der findes fire kørestolspladser i Kuppelsalen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved henvendelse i billetsalget.