Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.30
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.30
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Lukket i dag

Menu
Billetter og program
Udsolgt

UFO’erne er tilbage

Debatkonceptet Fahads forsamlingshus indtager Planetarium med en debat om UFOer, liv i rummet og hvorfor vi som mennesker, er så fascineret af muligheden for at vi kan finde eller få besøg af fremmed liv.

Køb billetter

UFO’erne er tilbage

Vælg dag
01/04

Nanna Bach-Møller

Astrobiolog og i gang med en dobbelt-ph.d. mellem Københavns Universitet og St. Andrews Universitet i Skotland. Her undersøger hun, hvordan vi kan lede efter liv på fjerne kloder uden at kunne se livet selv.

Gunver Lystbæk Vestergård

Ph.d. og videnskabsjournalist på Weekendavisen. Hun har udgivet bogen »Fjerne kloder – Historien om opdagelsen af exoplaneter og jagten på verdener som vores« (2019) om jagten på beboelige – og eventuelt beboede – kloder. Bogen beskæftiger sig også med de historiske, filosofiske og biologiske aspekter af liv i rummet.

Mikael Rothstein

Mag.art. og ph.d. i religionshistorie, er lektor på Institut for Historie på Syddansk Universitet. Han har bl.a. skrevet bogen »UFOer og rumvæsener – myten om de flyvende tallerkener« (2000).

Information

Ufoerne dukkede første gang op sidst i 40’erne, og historierne blev flere og flere i 50’erne og 60’erne. Dengang forklarede psykologen Carl Jung, at ufo-historierne spejlede tidsånden. De var en måde at bearbejde Den Kolde Krig og den hastige teknologiske udvikling. De talte direkte ind i en tid med rumkapløb og Den Kolde Krigs hemmelighedskræmmeri. Ufo-myterne afspejlede således både folks frygt og deres begejstring for udforskningen af rummet. Men hvad afspejler de i dag?

Ideerne om fremmede civilisationer og deres besøg på Jorden hører dog ikke kun til i mytologierne. Seriøse videnskabsmænd har igennem tiderne skabt teorier, ligninger og paradokser om eksistensen af fremmede civilisationer og deres visit på Jorden.

Kom med på en hæsblæsende rejse ud i det ydre rum og helt ind i kernen af moderne ufo-mytologi og jagten på civiliseret liv, når vi har inviteret astrobiolog Nanna Bach-Møller, religionshistoriker Mikael Rothstein og videnskabsjournalist Gunver Lystbæk Vestergård til en debat om, om der er mere mellem himmel og jord, end vi går og tror. Om hvorfor ufoerne er kommet tilbage i vores bevidsthed netop nu. Om hvordan vi leder efter liv i rummet, og hvor langt vi er i vores søgen.

Kom med i et moderne forsamlingshus, hvor du får mulighed for at deltage i debatten og se dine egne blinde vinkler i øjnene.

Om talerne

Nanna Bach-Møller er astrobiolog og i gang med en dobbelt-ph.d. mellem Københavns Universitet og St. Andrews Universitet i Skotland. Her undersøger hun, hvordan vi kan lede efter liv på fjerne kloder uden at kunne se livet selv.

Mikael Rothstein, mag.art. og ph.d. i religionshistorie, er lektor på Institut for Historie på Syddansk Universitet. Han har bl.a. skrevet bogen »UFOer og rumvæsener – myten om de flyvende tallerkener« (2000).

Gunver Lystbæk Vestergård, ph.d., er videnskabsjournalist på Weekendavisen. Hun har udgivet bogen »Fjerne kloder – Historien om opdagelsen af exoplaneter og jagten på verdener som vores« (2019) om jagten på beboelige – og eventuelt beboede – kloder. Bogen beskæftiger sig også med de historiske, filosofiske og biologiske aspekter af liv i rummet.

 

Om Fahads Forsamlingshus

Fahads Forsamlingshus er FOF Københavns debatscene – et moderne forsamlingshus, der holder til på Teater Grob, og med Fahad Saeed som vært.

I Fahads Forsamlingshus får du selv mikrofonen. Her sidder eksperterne ikke kun på scenen, for det handler også om din holdning, din viden og dine følelser.

Frem for alt er Fahads Forsamlingshus et sted, hvor vi mødes til debat og fordybelse. Vi stiller skarpt på emner, der optager os, både privat og som borgere i Danmark.

Om Fahad Saeed

Fahad Saeed har arbejdet med diversitet og mangfoldighed i 15 år og rådgiver danske og internationale virksomheder og organisationer i diversitet og inklusion. Derudover har han været med til at stifte foreningen Sabaah og er en aktiv stemme i ligestillings- og diversitetsdebatten, bl.a. som bestyrelsesmedlem i KVINFO.

Info

Længde: 2 timer

Sprog: Dansk

 

Vi anbefaler ankomst minimum 30 minutter før arrangementet starter. Kom gerne før, hvis I ønsker at opleve vores udstillinger.

___________

Pris
195 kr. / 156 kr. med årskort
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Billetter kan ikke reserveres. og købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Bemærk: Aflysning på grund af COVID-19
Hvis arrangementet ikke kan afholdes på baggrund af nye COVID-19 restriktioner fra myndighederne, vil billetterne blive refunderet.

Der findes fire kørestolspladser i Kuppelsalen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved henvendelse i billetsalget.