Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 09.30-20.00
Onsdag 09.30-20.00
Torsdag 09.30-20.30
Fredag 09.30-21.30
Lørdag 09.30-20.30
Søndag 09.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.30

Menu
Billetter og program
Arrangement

Signaler fra det ydre rum /Sorte huller

Mystiske, mørke og altopslugende. Sorte huller er gådefulde. Vær med denne aften når den fabelagtige formidler og hæderkronede forsker Johan Samsing giver os indblik i den nyeste forskning om sorte huller og tyngdebølger.

Signaler fra det ydre rum /Sorte huller

Vælg dag
  • torsdag 26/10

Køb billetter

Signaler fra det ydre rum /Sorte huller

Vælg dag
  • torsdag 26/10

Information

Jo mere vi kigger rummet efter i krogene, jo flere forunderlige fænomener finder vi. Alligevel er og bliver sorte huller noget af det mest ekstreme, vores univers kan byde på.

Ingen har nogensinde kigget direkte på et sort hul – de opsnapper nemlig alt, der kommer tæt nok på. Ja, faktisk må du rejse hurtigere end lyset for at undslippe dem.

Så hvordan kan vi undersøge noget, som man ikke kan se? Hvorfor vil vi gerne vide mere om de sorte huller? Og hvad sker der, når to sorte huller ramler sammen?

Spørgsmålene stiller sig hurtigt i kø, når det handler om dette mørke og mystiske fænomen.

For at komme nærmere et svar, har vi allieret os med Johan Samsing fra Niels Bohr International Academy på Københavns Universitet. Johan forsker nemlig i sorte huller ved at lave simuleringer af de usynlige tyngdebølger, som sorte huller udsender, når de bevæger sig rundt om hinanden og støder sammen.

Johans arbejde med sorte huller har foreløbigt resulteret i banebrydende udgivelser i de fineste tidsskrifter, adskillige forskningsophold på det hæderkronede Princeton University og flere eftertragtede forskningsbevillinger fra både EU og Villum Fonden.

Så denne aften er det en sand Rising Star, der står på scenen i Planetarium, for at give os alle sammen indsigt i de sorte hullers hemmeligheder.

Info

Sprog: Dansk


Program:

19.15: Det vi ikke kan se /Cecilie Sand Nørholm, Planetarium

19.40: Sorte huller og tyngdebølger /Johan Samsing, Adjunkt i teoretisk astrofysik

20.30: Spørgsmål

21:15: Tak for i aften

 

26. oktober

Pris: 195 kr.
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Som årskortholder får du 20 % rabat på din billet.
Ved fremvisning af gyldigt studiekort får du 10% rabat på din billet.

Det er ikke muligt at anvende fribilletter og billetter med rabat ved særarrangementer som dette, medmindre andet er beskrevet.

Billetter afhentes minimum 30 minutter før arrangementet starter. Ønsker I at opleve vores udstillinger, kom da gerne tidligere.

Billetter kan ikke reserveres og købte billetter refunderes ikke.
Dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens §18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret når din bestilling er gennemført.

Der findes fire kørestolspladser i Planetariekuplen. Pladserne kan ikke købes/bestilles online, men derimod ved henvendelse til billetsalget enten telefonisk (33 12 12 24) eller ved fysisk fremmøde.