Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.00
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.00
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.00

Menu
Billetter og program
Udsolgt

Før det sker / Superblodmåne i Australien

Planetariums nye digitale univers, DIGISTAR, giver dig mulighed for at opleve et af de mest fascinerende naturfænomener. Sol, Jord og Måne står på linje, når vi tager dig med på virtuel måneformørkelsesrejse – helt uden at forlade København.

Bliv klogere på fænomenet, og oplev den betagende blodmåne i knivskarpt 8K, til en aften i Månens tegn under Nordeuropas største kuppellærred.

Køb billetter

Før det sker / Superblodmåne i Australien

Vælg dag
01/03
Trailer

Apollo 11: First Steps Edition

Måneformørkelse set fra ISS

Credit: ESA/Alexander Gerst

Total måneformørkelse

Credit: NASA

Information

Månen har siden tidernes morgen forundret og fascineret mennesket, og måneformørkelser er ingen undtagelse. Gennem årtusinder har den blodrøde Måne været forbundet med overtro og varsler, og selvom vi i dag kender mekanismerne bag, er naturfænomenet stadig en helt speciel oplevelse.

Selvom vi her på Jorden kan opleve mindst to måneformørkelser hvert år, kommer vi desværre til at kigge langt efter forårets blodmåne her fra Danmark. Men i Planetarium lader vi os ikke begrænse af den danske nattehimmel.

Dagen efter dette foredrag vil der være måneformørkelse på nattehimlen over Australien, men vi tyvstarter og lader dig komme med til det spektakulære skue, der i denne omgang bliver en endnu vildere oplevelse. Årets første måneformørkelse ledsages nemlig af en supermåne – og den mørkerøde fuldmåne vil derfor fremstå større og klarere end normalt.

Vi udnytter vores nye planetariesystem, DIGISTAR, der giver garanti for skyfri himmel og frit udsyn til Månen, når vi denne aften tager dig med på en rejse til Australiens ødemark. Systemet indeholder den nyeste forskningsdata, som gør os i stand til at tage dig med på en autentisk rejse, så tæt på virkeligheden at det føles som at være til stede blandt kænguruer og koalaer under den australske himmel.

Rejsen stopper dog ikke her. Vi følger i Apollo-astronauternes fodspor, når vi lander på Månens overflade og oplever måneformørkelsen herfra. Vi fortsætter rejsen længere ud, hvor intet menneske har været før, for at opleve måneformørkelser på solsystemets forunderlige planeter.

Kom med på måneformørkelsesrejse i rummet og på Jorden, når vi skaber et af naturens mest betagende fænomener og stiller skarpt på superblodmånen i Planetarium.

Efter foredraget viser vi filmen Apollo 11, der med arkivoptagelser og interviews beskriver det intense og omfattende arbejde, der i 1969 muliggjorde at mennesket for første gang kunne sætte en fod på månen.

Info

Længde: 2:15

Sprog: Dansk


Program:

19.15: Måneformørkelsesrejsen begynder. Astrofysiker Cecilie Sand Nørholm fortæller om fænomenet.

20.00: Spørgsmål

20.15: Pause

20.45: Filmen Apollo 11: First Steps Edition

21.30: Tak for i aften

 

Planetarieshow og film: Tirsdag den 25. maj kl. 19.15

Pris
195 kr. / 156 kr. med årskort
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Vi anbefaler ankomst minimum 30 minutter før foredraget starter. Kom gerne før, hvis I ønsker at opleve vores udstillinger.

__________

Billetter kan ikke reserveres og købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Bemærk: Aflysning på grund af COVID-19
Hvis arrangementet ikke kan afholdes på baggrund af nye COVID-19 restriktioner fra myndighederne, vil billetterne dog blive refunderet.

Der findes fire kørestolspladser i Kuppelsalen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved henvendelse i billetsalget.