Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.00
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.00
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.00

Menu
Billetter og program
Udsolgt

Når det sker / Måneformørkelse i Alaska

Vil du nå at opleve årets sidste måneformørkelse?

Den 19. november driver Månen langsomt ind i Jordens skygge og den lille grå klode forvandles til en blodrød skive på himlen. Med vores nye, digitale univers, rejser vi mod det sneklædte Alaska og oplever formørkelsen blandt ulve og bjørne, i netop det øjeblik hvor Jorden kaster sin skygge på Månen.

Oplev måneformørkelsen i 8K og real time og bliv klogere på fænomenet, når vi tager på formørkelsesrejse i Planetarium, lige i hjertet af København.

Køb billetter

Når det sker / Måneformørkelse i Alaska

Vælg dag
01/03
Trailer

Apollo 11: First Steps Edition

Måneformørkelse set fra ISS

Credit: ESA/Alexander Gerst

Månen op til, og under, en måneformørkelse

Credit: NASA/Rami Daud

Information

Månen er uden sammenligning det objekt på nattehimlen, der er blevet observeret mest gennem de sidste mange tusind år. Vores kosmiske følgesvend ligger til grund for adskillige fortællinger og myter, og især måneformørkelser har i mange år været forbundet med overtro og varsler.

Selvom vi i dag kender mekanismerne bag formørkelser og kan forudsige dem med stor nøjagtighed, er en måneformørkelse stadig en helt speciel oplevelse.

Årets sidste måneformørkelse indtræffer den 19. november, hvor fuldmånen glider ind i Jordens røde skygge. I Danmark får vi dog ikke meget glæde af oplevelsen, da Månen forsvinder ned bag horisonten netop som formørkelsen starter.

Kan formørkelsen ikke komme til os, må vi komme til formørkelsen. Lige netop dét kan lade sig gøre med vores nye digitale univers, DIGISTAR, hvor vi denne morgen drager mod Fairbanks i Alaska, for at opleve måneformørkelsen netop som den finder sted.
Systemet indeholder den nyeste forskningsdata, som gør os i stand til at tage dig med på en autentisk rejse, så tæt på virkeligheden at det næsten føles som, selv at være til stede under Alaskas mørke nattehimmel.

Men inden vi skal opleve det betagende syn her på Jorden, rejser vi en tur i rummet for at blive klogere på, hvorfor Jordens skygge får den røde farve og hvordan måneformørkelser ser ud på solsystemets andre planeter. Vi inviterer til en formiddag i Månens tegn, når vi stiller skarpt på et af naturens mest betagende fænomener, ikke bare på Jorden, men i hele vores solsystem.

Efter planetarieshowet viser vi filmen Apollo 11, der med arkivoptagelser og interviews beskriver det intense og omfattende arbejde, der i 1969 muliggjorde, at mennesket for første gang kunne sætte en fod på månen.

Info

Længde: 1:45

Sprog: Dansk


Program:

09.45: Måneformørkelsesrejsen begynder

10.30: Spørgsmål

10.45: Filmen Apollo 11: First Steps Edition

11.30: Tak for i dag

 

Planetarieshow og film:
Fredag den 19. november kl. 09.45

Pris
195 kr. / 156 kr. med årskort
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Vi anbefaler ankomst minimum 30 minutter før foredraget starter. Det er muligt at opleve vores udstillinger efter foredraget.

__________

Billetter kan ikke reserveres og købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Bemærk: Aflysning på grund af COVID-19
Hvis arrangementet ikke kan afholdes på baggrund af nye COVID-19 restriktioner fra myndighederne, vil billetterne dog blive refunderet.

Der findes fire kørestolspladser i Kuppelsalen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved henvendelse i billetsalget.