Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.30
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.30
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-16.30 (Lukker tidligere)1

Menu
Ændrede åbningstider i dag

Planetarium lukker kl. 16.30

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Billetter og program
Udsolgt

Mennesket i Rummet

Hvordan kan eksperimenter på Den Internationale Rumstation gøre os klogere på vores klode og livet på den?

Vær med til en aften, hvor vi får eksklusivt indblik i, hvordan man planlægger og udtænker de forsøg, som Andreas Mogensen skal udføre på sin næste rummission HUGINN.

Køb billetter

Mennesket i Rummet

Vælg dag

Information

Den danske ESA Astronaut Andreas Mogensen tager den 17. august tilbage til Den Internationale Rumstation med kufferten fuld af eksperimenter, som han skal udføre de 6 måneder, han skal opholde sig i vægtløst kredsløb om Jorden.

10 af eksperimenterne er udviklet af danske virksomheder og universiteter, der har fået en forlomme i Andreas Mogensens travle program ombord på rumstationen.

Denne aften har vi, i forbindelse med Forskningens Døgn, inviteret tre udvalgte foredragsholdere indenfor i Planetariekuplen for at fortælle om videnskaben og tankerne bag deres eksperimenter.

Hvorfor vil Peter Thejll fra DMI have Andreas Mogensen til at tage billeder af Månen lige efter solnedgang og hvordan kan det forbedre forskernes klimamodeller?

Hvordan kan et lyspanel, udviklet af Sebastian Aristotelis fra SAGA Architects, forbedre astronauternes mentale tilstand, og kan teknologien også bruges på Jorden?

Hvad kan videoer af tordenstorme set fra Den Internationale Rumstation fortælle Olivier Chanrion fra DTU Space om skyernes opbygning og global opvarmning?

Sammen med de tre foredragsholdere vil vi tage dig med på Andreas Mogensens rummission HUGINN, når vi viser specialudviklet indhold til Planetariekuplen og dykker ned i videnskaben bag de tre udvalgte eksperimenter. Vi skal både flyve afsted fra Florida med en SpaceX-raket, ankomme til rumstationen i Dragon-kapslen og se Jorden fra Andreas Mogensens perspektiv, når vi omdanner hele Planetariekuplen til astronauternes udkigspost – Cupolaen.

Gå ikke glip af denne særlige mulighed for at møde og høre de mennesker, der sammen med ESA og NASA planlægger, hvad Andreas Mogensen skal lave, når han igen besøger Den Internationale Rumstation.

Info

Længde: 2 timer og 30 minutter

Sprog: Dansk


Program:

19.15: Velkomst og rumrejse /Camilla Rasmussen, Planetarium

19.30: Rumstationen og tropiske tordenstorme /Olivier Chanrion, Senior forsker, og Nicolas Pedersen, Videnskabelig Assistant, DTU Space

20.00: Jordskin, nymåne og klimamodeller /Peter Thejll, Senior forsker, DMI

20:30: Pause

20:50: Astronauternes mentale helbred /Sebastian Aristotelis, Co-founder, SAGA Architects

21:20: Spørgsmål

21:45: Tak for i aften

 

Dato

Fredag d. 28. april

Pris: 195 kr.
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Studiepris: 50 kr. (ved fremvisning af gyldigt studiekort)

Som årskortholdere får du 20 % rabat på din billet.

Det er ikke muligt at anvende fribilletter og billetter med rabat ved særarrangementer som dette, medmindre andet er beskrevet.

Billetter afhentes minimum 30 minutter, før arrangementet starter. Ønsker I at opleve vores udstillinger, kom da gerne tidligere.

Billetter kan ikke reserveres og købte billetter refunderes ikke.
Dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens §18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret når din bestilling er gennemført.

Der findes fire kørestolspladser i Planetariekuplen. Pladserne kan ikke købes/bestilles online, men derimod ved henvendelse til billetsalget enten telefonisk (33 12 12 24) eller ved fysisk fremmøde.