Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.30
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.30
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.30

Menu
Billetter og program
Arrangement

Kosmisk Comedy

”En astrofysiker, tre komikere og et veloplagt publikum træder ind i en Kuppelsal...”

Kosmisk Comedy

Vælg dag
  • tirsdag 31/05
  • onsdag 08/06
  • onsdag 22/06

Køb billetter

Kosmisk Comedy

Vælg dag
  • tirsdag 31/05
  • onsdag 08/06
  • onsdag 22/06

Information

Kom med til Kosmisk Comedy i Planetarium, hvor nogle af Danmarks førende forskere står over for tre klare stjerner på comedy-himlen.

Martin Nørgaard, Mette Frobenius og Sebastian Dorset er holdet af frygtløse komikere, der med 15 minutter hver vil prøve kræfter med at se det komiske i det kosmiske og lave vittigheder om verdensrummet.

Oplev, hvordan universet kan være lige så sjovt, som det er forbløffende under Nordeuropas største tiltede dome til en aften, hvor videnskab og comedy går op i en højere enhed.

Planetarium byder velkommen tilbage til en aften i formidlingen og underholdningens tegn; Kosmisk Comedy.
Vi mikser en cocktail af astrofysik og jokes i særklasse.

Et stjernehold af nogle af Danmarks skarpeste komikere er igen samlet, og vi stiller dem over for landets førende forskere og formidlere indenfor astronomi og astrofysik.

Der er lagt op til fire aftener i komikkens og astrofysikkens tegn:

24. og 31. maj er det Alexander Dybdahl Rathcke om liv i rummet og hans forskning i fjerne planeters hemmeligheder. Alexander er far til to kommende astronauter, Ph.d.-studerende på DTU Space og dybt involveret i et af de første videnskabelige projekter som det gigantiske rumteleskop James Webb retter blikket mod senere på året. Måske er vi heldige, at han denne aften vil løfte sløret for, hvad han håber, der gemmer sig derude.

8. juni vil Sofie Marie Koksbang gøre os klogere på det, astrofysikerne kalder mørk energi. Fænomenet, som får universet til at udvide sig hurtigere og hurtigere. Sofie er post.doc. på Syddansk Universitet ved centeret CP3-Origins. Her forsker hun i teoretisk kosmologi, dvs. hvordan universet fungerer som helhed. Samtidig er Sofie eminent til at formidle sit stof i øjenhøjde med sit publikum, der denne aften vil blive taget med på en rejse langt ind i den mest uforklarlige del af vores univers.

22. juni støver Anja C. Andersen bogstaveligt talt universet af, når hun udfolder de universelle hemmeligheder, der gemmer sig i stjernestøv.
Anja C. Andersen er nemlig ikke kun en prisbelønnet formidler, hun er først og fremmest professor ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og internationalt anerkendt for sin forskning i kosmisk støv.

KOMIKER LINE-UP

/ Martin Nørgaard er prisvindende komiker med en sjælden sans for timing. Han er kendt for sit tv-program Nørgaards Netfix på TV2 ZULU, men har siden sin debut som 18-årig rullet sig ud på alle landets stand-up scener. Denne aften kan du glæde dig til en frygtløs komiker, der træder ind i alle emner med træsko på, når han spidder det absurde i vores moderne verden.

/ Mette Frobenius har med sine mere end 25 års erfaring cementeret sig som et af de store navne indenfor dansk comedy. Hun optræder med stand-up overalt i landet og er kendt for sin intelligente tilgang og evne til at spinde comedy over alt mellem himmel og jord. Glæd dig til jokes, der vil være astronomiske længder over bæltestedet.

/ Sebastian Dorset er kendt som underfundig satiriker og mestrer stand-up disciplinen med sin lune humor, der dog ikke er uden kant. Han ser frem til at finde det komiske i kosmisk støv, men føler sig godt forberedt fra en tjans som interviewer på konceptet ”Tænkepause Live” på Nørrebro Teater, hvor han har interviewet en ny forsker hver måned i halvandet år. Glæd dig til at blive taget med i Sebastians krøllede univers.

Vores vært, Carl Weyde, kommer til at styre slagets gang og guide jer igennem en aften, hvor man kommer til både at lære og le.

Vi glæder os til at byde jer velkommen til en stjernespækket aften med viden og vittigheder på en splinterny scene for naturvidenskabelig stand-up i hjertet af København.

Program:

19:15 – 19:30 Velkomst v. Carl Weyde

19:30 – 20:00 Aftenens astrofysiker præsenterer

20:00 – 20:30 Pause

20:30 – 20:45 Sebastian Dorset / Stand-up tilsat hygge

20:45 – 21:00 Mette Frobenius / Spiddende intelligent satire

21:00 – 21:15 Martin Nørgaard / Befriende morsom

21:15 Tak for i aften

Inden programstart er der mulighed for at opleve udstillingerne.

Find eventet online på Facebook her:

Kosmisk Comedy 24. maj
Kosmisk Comedy 31. maj
Kosmisk Comedy 8. juni
Kosmisk Comedy 22. juni

Info

Længde: 2 timer


Program:

19.15: Velkomst v. Carl Weyde

19.30: Aftenens astrofysiker præsenterer

20.00: Pause

20.30: Sebastian Dorset / Stand-up tilsat hygge

20.45: Mette Frobenius / Spiddende intelligent satire

21.00: Martin Nørgaard / Befriende morsom

21.15: Tak for i aften

Sprog: Dansk

 

Pris
235 kr. / 188 kr. med årskort
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Få 10% rabat ved fremvisning af studiekort.

Inden programstart er der mulighed for at opleve udstillingerne.
Vi anbefaler ankomst minimum 30 minutter før arrangementet starter. Kom gerne før, hvis I ønsker at opleve vores udstillinger.

__________

Billetter kan ikke reserveres og købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Bemærk: Aflysning på grund af COVID-19
Hvis arrangementet ikke kan afholdes på baggrund af nye COVID-19 restriktioner fra myndighederne, vil billetterne dog blive refunderet.

Der findes fire kørestolspladser i Kuppelsalen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved henvendelse i billetsalget.