Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.00
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.00
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.00

Menu
Billetter og program
Udsolgt

Kosmisk Comedy

”En astrofysiker, tre komikere og et veloplagt publikum træder ind i en Kuppelsal...”

Køb billetter

Kosmisk Comedy

Vælg dag

Information

Kom med til Kosmisk Comedy i Planetarium, hvor nogle af Danmarks førende forskere står over for tre klare stjerner på comedy-himlen.

Carsten Bang, Masoud Vahedi og Mikkel Rask er holdet af frygtløse komikere, der med 15 minutter hver vil prøve kræfter med at se det komiske i det kosmiske og lave vittigheder om verdensrummet.

Oplev, hvordan universet kan være lige så sjovt, som det er forbløffende under Nordeuropas største tiltede dome til en aften, hvor videnskab og comedy går op i en højere enhed.

Planetarium byder velkommen tilbage til en aften i formidlingen og underholdningens tegn; Kosmisk Comedy, hvor vi mikser en cocktail af astrofysik og jokes i særklasse.

Vi har igen samlet et stjernehold af nogle af Danmarks skarpeste komikere og stiller dem overfor landets førende forskere og formidlere indenfor astronomi og astrofysik.

Der er lagt op til to aftener i komikkens og astrofysikkens tegn!

FORSKER LINE-UP

9. november:
Sæsonen sparkes i gang af Peter Laursen, som vil fortælle os om galakser.
Peter Laursen er astrofysiker og videnskabsformidler på Cosmic Dawn Center. Han forsker i galakser, især de allerfjerneste, for at prøve at forstå hvordan de er kommet til at se så smukke ud. Derfor er han ekstra begejstret i øjeblikket, hvor rumteleskopet James Webb er begyndt at tage det ene fine billede efter det andet.
Kom med, når Peter Laursen afdækker galaksernes hemmeligheder!

16. november:
Sæsonens sidste aften gæstes af Steen H. Hansen.
Steen er forsker ved Dark Cosmology Center ved Niels Bohr Instituttet og er ekspert i mørkt stof og hvordan, det påvirker rummet omkring os. Han arbejder med at undersøge egenskaberne ved det mørke stof og komme tættere på at sige noget om, præcis hvad det består af. Han er en af de forskere, der kombinerer partikelfysik og astrofysik, ved at bruge observationer af universet til at undersøge hvordan partikler opfører sig.
Kig ind i kuplen, når Steen H. Hansen skinner lidt lys i mørket på noget af universets bedst skjulte materiale.

 

KOMIKER LINE-UP

Mikkel Rask har rullet sig ud på landets comedy scener siden sin debut som 18-årig. Hans knivskarpe comedy er baseret på det absurde i det genkendelige hverdagsliv og har landet ham adskillige priser, heriblandt en førsteplads ved DM i stand-up i 2015. Glæd dig til at opleve Mikkels skæve vinkel på kosmiske omkring os.

Masoud Vahedi indtog den danske stand-up verden i 2009 og har ikke taget foden af speederen siden. I løbet af sine 13 år i comedy verden har Masoud været at finde både på podcast, i adskillige tv-programmer og live på scener overalt i landet, fra open mics til privat- og erhvervsarrangementer. Oplev en verdensmand i særklasse, når Masoud Vahedi indtager Kosmisk Comedy.

Carsten Bang har med en karriere, der strækker sig over 30 år og et imponerende CV cementeret sig som ét af de største navne i dansk comedy. Med et glimt i øjet og sin jyske selvironi leverer Carsten tårnhøjt niveau i alt hvad han kaster sig ud i, fra sine anmelderroste one-man shows til mere seriøse værts- og teaterroller. Carsten Bang er et perfekt match til Kosmisk Comedy – han hører til blandt stjernerne.

Vores vært, Carl Weyde, kommer til at styre slagets gang og guide jer igennem en aften, hvor man kommer til både at lære og le.

Vi glæder os til at byde jer velkommen til en stjernespækket aften med viden og vittigheder, på en splinterny scene for naturvidenskabelig stand-up i hjertet af København.

Program:

19:15 – 19:30 Velkomst v. Carl Weyde

19:30 – 20:00 Aftenens astrofysiker præsenterer

20:00 – 20:30 Pause

20:30 – 20:45 Carsten Bang / Jysk selvironi

20:45 – 21:00 Masoud Vahedi / Verdensmand i særklasse

21:00 – 21:15 Mikkel Rask / Knivskarpe, skæve vinkler

21:15 Tak for i aften

Inden programstart er der mulighed for at opleve udstillingerne.

Info

Længde: 2 timer


Program:

19.15: Velkomst v. Carl Weyde

19.30: Aftenens astrofysiker præsenterer

20.00: Pause

20.30: Carsten Bang / Jysk selvironi

20.45: Masoud Vahedi / Verdensmand i særklasse

21.00: Mikkel Rask / Knivskarpe, skæve vinkler

21.15: Tak for i aften

Sprog: Dansk

 

Pris
235 kr. / 188 kr. med årskort
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Studiepris 100 kr. ved fremvisning af studiekort.

Inden programstart er der mulighed for at opleve udstillingerne.
Vi anbefaler ankomst minimum 30 minutter før arrangementet starter. Kom gerne før, hvis I ønsker at opleve vores udstillinger.

__________

Billetter kan ikke reserveres og købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Bemærk: Aflysning på grund af COVID-19
Hvis arrangementet ikke kan afholdes på baggrund af nye COVID-19 restriktioner fra myndighederne, vil billetterne dog blive refunderet.

Der findes fire kørestolspladser i Kuppelsalen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved henvendelse i billetsalget.