Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.00
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.30
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.00

Menu
Billetter og program
Arrangement

Kosmisk Comedy

”En astrofysiker, tre komikere og et veloplagt publikum træder ind i en Kuppelsal...”

Kosmisk Comedy

Vælg dag
  • onsdag 19/04
  • onsdag 26/04
  • onsdag 03/05
  • onsdag 10/05

Køb billetter

Kosmisk Comedy

Vælg dag
  • onsdag 19/04
  • onsdag 26/04
  • onsdag 03/05
  • onsdag 10/05
01/04
19.04 /Mars Rovers

19. april sparkes sæsonen i gang med et brag, når Jens Frydenvang retter sit lasersigte imod vores røde naboplanet, Mars.

26.04 /Månen

26. april kan du tage med Christina Toldbo på rejse til Månen, når hun fortæller om den nyeste udvikling indenfor menneskelig udforskning af rummet.

03.05 /Liv i Rummet?

3. maj stiller astrobiolog Nanna Bach-Møller os over for ét af de helt store spørgsmål: Er vi alene i universet?

10.05 /Billeder af Universet

10. maj indvier astrofysiker Selina Howalt Owe os i hvordan man tager røntgenbilleder af universet.

Information

Landets førende forskere står over for tre klare stjerner på comedyhimlen til en aften i formidlingen og underholdningens tegn; Kosmisk Comedy, hvor vi mikser en cocktail af astrofysik og jokes i særklasse.

Denne sæson skal vi til Månen, Mars, fjerne exoplaneter og finde ud af hvordan man tager de bedste billeder af sorte huller.

Victor Lander, Molly Thornhill og Jakob Svendsen er holdet af frygtløse komikere, der med 15 minutter hver vil prøve kræfter med at se det komiske i det kosmiske og lave vittigheder om verdensrummet.

Der er lagt op til fire aftener i komikkens og astrofysikkens tegn!

 

FORSKER LINE-UP

19. april sparkes sæsonen i gang med et brag, når Jens Frydenvang retter sit lasersigte imod vores røde naboplanet, Mars. Jens er planetforsker ved Københavns Universitet, og deltager i begge de igangværende NASA Mars Rover missioner; Curiosity og Perseverance. Han er blandt andet med til at afgøre, hvor de to rovere skal køre hen, samt tilknyttet et hold, som undersøger grundstofferne i planetens klipper ved hjælp af en kraftfuld laserpuls.

26. april kan du tage med Christina Toldbo på rejse til Månen, når hun fortæller om den nyeste udvikling indenfor menneskelig udforskning af rummet. Christina er postdoc ved DTU Space og har arbejdet både ved den Europæiske Rumfartsorganisation ESA og ved NASAs jet propulsion laboratory i Californien. Denne aften vil Christina indvie os i det sidste nye om NASAs Artemis projekt og hvordan udvinding af vand på Månens sydpol kan være med til at skabe en ‘tankstation’ for rejser videre i rummet.

3. maj stiller astrobiolog Nanna Bach-Møller os over for ét af de helt store spørgsmål: Er vi alene i universet? Nanna er Ph.d.-studerende ved Niels Bohr Instituttet og specialiserer sig i astrobiologi – jagten på liv i rummet. Nannas arbejde består blandt andet i at undersøge fjerne exoplaneter efter bare det mindste spor af liv.

10. maj indvier astrofysiker Selina Howalt Owe os i hvordan man tager røntgenbilleder af universet. Som Ph.d.-studerende ved DTU Space, udvikler Selina nemlig detektorteknologi til røntgenteleskoper, der kan gøre det usynlige synligt og give os et bedre indblik i sorte huller og stjerner der støder sammen.

 

KOMIKER LINE-UP

Molly Thornhill er komiker, musiker og akademiker. Hun har optrådt med comedy siden 2012, bevæbnet med sin trofaste ukulele og helt egen charme. Siden da har Molly høstet anerkendelse for sin musikalitet og hudløst ærlige nærvær på scenen – hun har blandt andet deltaget i ’Comedy Zoo on Tour’ samt været ét af de tre æsler i Zulu Comedy Galla. I 2017 var hun desuden aktuel med sit udsolgte one-woman show ’Mollywood’. Molly glæder sig til at finde det musikalske i det kosmiske til Kosmisk Comedy.

Jakob Svendsen ramte for første gang de danske stand-up scener i 2009 og har siden opbygget et imponerende cv. Med sin højenergiske og selvironiske stil, har Jakob høstet adskillige priser og nomineringer, blandt andet som vinder af Danish Open i 2010, samt hele tre nomineringer talentprisen ved Zulu Comedy Galla. Jakob har turneret land og rige med sine anmelderroste one-man shows og bringer nu sin unikke vinkel til Kosmisk Comedy.

Victor Lander er en humørbombe uden lige, og det smitter! Kendt som vinder af Stormester og vært på LEGO masters, kommer han frisk fra sin nyligt afsluttede 2022 tour med onemanshowet “Weekend”. Med en hjerne der er så krøllet, at man lige så godt kan opgive at stryge den, samt sin legende, fjollede og energiske tilgang til comedy, leverer Victor sit syrede perspektiv på kosmos til Kosmisk Comedy.

Vores vært, Carl Weyde, kommer til at styre slagets gang og guide jer igennem en aften, hvor man kommer til både at lære og le.
Vi glæder os til at byde jer velkommen til en stjernespækket aften med viden og vittigheder, på en unik scene for naturvidenskabelig stand-up i hjertet af København.

Program:

19:15 – 19:30           Velkomst v. Carl Weyde

19:30 – 20:00         Aftenens astrofysiker præsenterer

20:00 – 20:30        Pause

20:30 – 20:45         Molly Thornhill / Hudløst ærlig

20:45 – 21:00          Jakob Svendsen / Prisbelønnet selvironi

21:00 – 21:15           Victor Lander / Frygtløs og fjollet

21:15                          Tak for i aften

Inden programstart er der mulighed for at opleve udstillingerne.

Info

Længde: 2 timer


Program:

19.15: Velkomst v. Carl Weyde

19.30: Aftenens astrofysiker præsenterer

20.00: Pause

20.30: Molly Thornhill / Hudløst ærlig

20.45: Jakob Svendsen / Prisbelønnet selvironi

21.00: Victor Lander / Frygtløs og fjollet

21.15: Tak for i aften

Sprog: Dansk

 

Pris
235 kr. / 188 kr. med årskort
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Studiepris 100 kr. ved fremvisning af gyldigt studiekort.

Købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Inden programstart er der mulighed for at opleve udstillingerne.
Vi anbefaler ankomst minimum 30 minutter før arrangementet starter. Kom gerne før, hvis I ønsker at opleve vores udstillinger.

__________

Bemærk: Aflysning på grund af COVID-19
Hvis arrangementet ikke kan afholdes på baggrund af nye COVID-19 restriktioner fra myndighederne, vil billetterne dog blive refunderet.

Der er fire kørestolspladser i Planetariekuplen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved telefonisk eller personlig henvendelse i billetsalget.