Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 09.30-20.00
Onsdag 09.30-20.00
Torsdag 09.30-20.30
Fredag 09.30-21.30
Lørdag 09.30-20.30
Søndag 09.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-21.30

Menu
Billetter og program
Udsolgt

Teorien om Alt / Holger Bech Nielsen og Jonas Kuld Rathje

Kan man formulere en teori om alting? Det har professor i højenergifysik, Holger Bech Nielsen, dedikeret sit liv til.

Der er lagt op til en spændende aften i selskab med den karismatiske professor Holger Bech og chefredaktør på Illustreret Videnskab Jonas Kuld Rathje, der på scenen i Planetarium vil have en opløftende samtale om Holger Bech Nielsens seneste opdagelser, teorier om alt eller ingenting og ”guds” eksistens.

Køb billetter

Teorien om Alt / Holger Bech Nielsen og Jonas Kuld Rathje

Vælg dag
01/03

Holger Bech Nielsen & Jonas Kuld Rathje er forfattere til bogen "Teorien om Alt"

Information

Hvad er alting lavet af, og hvordan hænger det sammen? Hvordan kan man forklare vores observationer af verden, findes der en ”gud”, og hvilken plads har vi som mennesker?

Med udgangspunkt i interviewbogen ”Teorien om Alt” og Holger Bech Nielsens seneste forskning bliver vi taget med på den videnskabelige rejse, der har formet professorens liv som fysiker og menneske.

Jonas Kuld Rathje er idemanden og journalisten bag den anmelderroste interviewbog, som han har skrevet på baggrund af endeløse interview med Holger Bech Nielsen. ”Teorien om Alt” giver læseren et kig ind i Holger Bech Nielsens verden, metode og videnskab. For nok har han primært arbejdet med at forstå verden ud fra fysikkens ramme, men grænsen til det filosofiske er svævende for Holger Bech Nielsen, der også er optaget af, hvilken betydning fysikkens erkendelser har for vores eksistens som mennesker. Bogen giver et indblik i livet som fysiker og det evige forsøg på at finde en teori om alt.

Som professor i højenergifysik har Holger Beck Nielsen studeret universets grundlæggende struktur og er især kendt for sit arbejde med strengteori, som forener kvantemekanik med Einsteins relativitetsteori.

Officielt fratrådte Holger Beck Nielsen sin stilling som professor på Københavns Universitet i 2011 – det afholder dog ikke den markante videnskabsmand fra at fortsætte sin forskning, senest med en stærk interesse for mørkt stof, som vi helt sikkert også vil blive klogere på denne aften.

Der vil være mulighed for at få signeret bogen ”Teorien om Alt” efter foredraget.

Info

Længde: 2 timer og 30 minutter

Sprog: Dansk


Program:

kl. 19:15 – 19:30 Det vi ikke kan se / Planetarium LIVE!

kl. 19:30 – 20.30 Teorien om Alt / Holger Bech Nielsen i samtale med Jonas Kuld Rathje

kl. 20:30 – 21:00 Spørgsmål fra salen

kl. 21:00 – 21:45 Bogsignering af ”Teorien om Alt”

 

8. maj, 23. maj og 8. juni

Pris: 245 kr.

Inkl. bog 450 kr.

+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Vi anbefaler ankomst minimum 30 minutter før foredraget starter. Kom gerne før, hvis I ønsker at opleve vores udstillinger.

__________

Der er fire kørestolspladser i Planetariekuplen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved telefonisk eller personlig henvendelse i billetsalget.