Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 9.30-20.30
Tirsdag 9.30-20.30
Onsdag 9.30-20.30
Torsdag 9.30-20.30
Fredag 9.30-20.30
Lørdag 9.30-20.30
Søndag 9.30-20.30

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.30

Menu
Billetter og program
Udsolgt

Foredrag og film: Jagten på teorien om alt

Kan man formulere en teori om alting? Det har bogaktuelle professor i højenergifysik, Holger Bech Nielsen, dedikeret sit liv til.

Der er lagt op til en spændende aften i selskab med den karismatiske professor, som i løbet af aftenen vil give sit bud på store spørgsmål om, hvorvidt verden, tiden og Gud egentlig findes eller ej.

Køb billetter

Foredrag og film: Jagten på teorien om alt

Vælg dag
01/03

Holger Bech Nielsen & Jonas Kuld Rathje er forfattere til bogen "Teorien om alt"

Information

Hvad er alting lavet af og hvordan hænger det sammen? Hvordan kan man forklare vores observationer af verden, findes der en gud og hvilken plads har vi som mennesker?

Med udgangspunkt i den nye bog ’Teorien om Alt’ vil Holger Bech Nielsen tage os med på den videnskabelige rejse, der har formet hans liv som fysiker og menneske. For nok har han primært arbejdet med at forstå verden ud fra fysikkens ramme, men grænsen til det filosofiske er svævende for Holger Bech Nielsen, der også er optaget af hvilken betydning fysikkens erkendelser har for vores eksistens som mennesker. Bogen giver et indblik i livet som fysiker og det evige forsøg på at finde en teori om alt.

Som professor i højenergifysik har han igennem livet studeret universets grundlæggende struktur og er især kendt for sit arbejde med strengteori, som forener kvantemekanik med Einsteins relativitetsteori.

Berlingske gav bogen fem flotte stjerner og konstaterede at ”Portrætbogen om »standup-fysikeren« Holger Bech Nielsen tager læseren med på rejser i tid og rum og åbner fysikken for højere magters indblanding.”

Læs hele anmeldelsen af bogen her (kræver login) Dansk fysiker har fundet en formel for Gud…

Vi har bogen til salg i butikken til 299,- og Holger Beck Nielsen vil i pausen mellem foredraget og filmen signere bogen.

Officielt fratrådte Holger Beck Nielsen sin stilling som professor på Københavns Universitet 2011 – det holder dog ikke den markante videnskabsmand fra at fortsætte sin forskning. Den eneste forskel er at han ikke længere er på lønningslisten.

Før foredraget er der mulighed for at se udstillingerne på Planetarium, heriblandt udstillingen Made in Space, der sætter fokus på, hvordan vores univers er blevet til og har udviklet sig til det, vi kan observere i dag.

Update tirsdag den 14. januar.
Vi er glade for at kunne fortælle, at Jonas Kuld Rathje, medforfatter på bogen ’Teorien om Alt’ og chefredaktør på B.T., også vil være en del af arrangementet her på Planetarium.

Her vil Jonas introducere Holger inden foredraget og han vil efterfølgende være med til at svare på spørgsmål fra publikum, samt signere bøger i pausen mellem foredraget og filmen.

 

Info

Længde: 2:55

Sprog: Dansk

 

Program torsdag den 16. januar og tirsdag den 4. februar.

Kl. 18:15 – 19:00
Bogsignering

Kl. 19:15 – 20:15
Foredrag med Holger Bech Nielsen

Kl. 20:15 – 20:45
Spørgsmål fra publikum

Kl. 20:45 – 21:15
Pause,  inkl. bogsignering

Kl. 21:15 – 22:10
Film i Kuppelsalen: Secrets of the Universe

Pris
Billetpris: 195 kr. + 5 kr. i ekspeditionsgebyr.

Med årskort: 156 kr.

Der kan ikke reserveres billetter, og købte billetter refunderes ikke.

Inden foredraget er det muligt at gå på opdagelse i Planetariums udstillinger.

Der findes tre kørestolspladser i Kuppelsalen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved henvendelse i billetsalget.