Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-20.00
Tirsdag-Søndag 09.30-20.00

Bemærk: Planetarium har ekstraordinært lukket onsdag den 9., mandag den 14. samt fra mandag den 21. til og med onsdag den 23. december. Vi beklager ulejligheden.

Åbningstider kan være påvirket af særarrangementer - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.00

Menu
Billetter og program
Arrangement

Familieforedrag og film: Stjerneskud er ønsketid

Juletid er ønsketid, men det er også tid til stjerneskud på den flotte vinterhimmel.

December byder nemlig på nogle af årets største meteorsværme, der giver dig gode chancer for at få lige, hvad du ønsker dig.

Vi klæder dig og din familie på til at gå på stjerneskudsjagt, når lysende spor tegner sig på himlen.

Familieforedrag og film: Stjerneskud er ønsketid

Vælg dag
  • søndag 13/12
  • søndag 20/12

Køb billetter

Familieforedrag og film: Stjerneskud er ønsketid

Vælg dag
  • søndag 13/12
  • søndag 20/12
01/03
Trailer

Information

Tager du ud og kigger på stjerner på en helt almindelig, skyfri aften, kan du være heldig at se et par stjerneskud, eller tre. Men under en meteorsværm skal du ikke vente længe mellem hvert stjerneskud. Som navnet fortæller, vil du under en meteorsværm kunne opleve en hel sværm af stjerneskud på himlen.

Årets største meteorsværm, Geminiderne, ligger meget strategisk for julegaveønskerne i december måned og byder på helt op mod 120 stjerneskud – i timen. Geminiderne er rester fra asteroiden 3200 Phaeton, der kredser om Solen og de inderste 4 planeter i vores solsystem.

Hvis du ikke nåede at spotte stjerneskud under Geminiderne, eller bare vil optimere dine chancer for at få, hvad du ønsker dig, kan du klæde dig varmt på igen lige inden jul, hvor Ursiderne rammer Jordens bane, og giver dig mulighed for at se de små sten brænde op i Jordens atmosfære.

Til dette foredrag får du og din familie meget mere at vide om stjerneskud og meteorer: Hvor de kommer fra, hvad der sker, når en meteor styrter ned på Jorden, og hvordan meteorerne kan fortælle os noget om vores solsystems historie. Og så giver vi selvfølgelig tips til, hvordan I selv bedst oplever meteorsværmene Geminiderne og Ursiderne.

Efter foredraget viser vi filmen På Kant med Mørket i fulldome på vores nyrenoverede planetariekuppel. Her bliver I taget på rejse til dværgplaneter, asteroider og meteorer, der fortæller gådefulde hemmeligheder om vores solsystem, præcis som de stjerneskud, der bombarderer vores atmosfære i hele december.

Info

Længde: 1 time og 10 minutter

Sprog: Dansk

 

Foredraget afholdes to gange søndag den 13. december. Kl. 10:00 og kl. 15:00 og søndag den 20. december kl. 15:00.

10.00: Foredrag starter
10.30: Spørgsmål
10.45: Filmen På kant med mørket
11.10: Tak for i dag

Rengøring og desinficering af Kuppelsalen

15.00: Foredrag starter
15.30: Spørgsmål
15.45: Filmen På kant med mørket
16:10: Tak for i dag

Der er muligt at opleve Planetariums udstillinger før eller efter foredraget. Udstillingerne lukker dog alle ugens dage kl. 20:00.

Pris
Voksen 160,- kr.

Barn 99,- kr.

Med årskort: 128,- kr.

Få 10% rabat ved fremvisning af studiekort

Billetter kan ikke reserveres. og købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Der findes fire kørestolspladser i Kuppelsalen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved henvendelse i billetsalget.