Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.00
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.00
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.00

Menu
Billetter og program
Udsolgt

Før det sker / Den formørkede Sol i Grønland

Et unikt naturfænomen. En æstetisk oplevelse. En mulighed for videnskabelige erkendelser. Solformørkelser har betaget og beriget mennesker i årtusinder.

Oplev sommerens solformørkelse inden den sker, med Planetariums nye digitale univers DIGISTAR, som gør det muligt at opleve ét af naturens mest betagende fænomener i knivskarpt 8K og 360 graders fulldome under Nordeuropas største planetariekuppel.

Køb billetter

Før det sker / Den formørkede Sol i Grønland

Vælg dag
01/03
Solformørkelse set fra rummet

Credit: NASAs EPIC Team

En solformørkelse, som den ser ud gennem solformørkelsesbriller

Solformørkelse set fra Mars

Credit: NASA/JPL-Caltech/Malin Space Science Systems/Texas A&M Univ.

Information

Mindst to gange årligt kan man se en solformørkelse på Jorden. Men det er stadig et unikt astronomisk fænomen, der kun er få forundt. Sidste gang en total eller ringformet solformørkelse var synlig fra Danmark var i 1851, og næste gang bliver i 2142 på Bornholm.

Denne aften lader vi dog hverken tid eller sted begrænse os, men flyver dig både til det nordvestlige Grønland og videre ud i rummet, når vi udnytter de mangfoldige muligheder som vores helt unikke og totalrenoverede Planetariekuppel byder på.

Vi opdaterer dig med den aktuelle viden om den delvise solformørkelse, som kan ses fra Danmark d. 10. juni og flyver dig derhen hvor årets første solformørkelse bliver allerflottest. Hvor Solen danner en ring af ild om Månen og hvor magien opstår.
I Nordvestgrønland kan vi denne sommer opleve det æstetiske vidunder, der igennem årtusinder er blevet brugt til både mytedannelse og naturvidenskabelige erkendelser.

Vi skruer tiden frem og ser den delvise formørkelse i Danmark, som først finder sted dagen efter kl. 12.45. Derefter hopper vi på ruteflyet til Thule og ser den ringformede solformørkelse i Grønland, inden vi flyver ud i rummet for at undersøge solformørkelser på andre planeter.

Det bliver en spændende aften, hvor du både vil blive betaget og beriget med oplevelser om solformørkelser på Jorden og i rummet. Så besøg Planetarium og tag med på solformørkelsesrejse i Planetariekuplen, hvor vi skaber et af de flotteste og mest sjældne naturfænomener der findes.

Systemet indeholder den nyeste forskningsdata, som gør os i stand til at tage dig med på en autentisk rejse, så tæt på virkeligheden at det føles som at være til stede, blandt isbjørne og sneræve, under himlen i Grønland.

Som en del af billetprisen får du et par solformørkelsesbriller, så du selv kan betragte den delvise solformørkelse som kommer til syne i Danmark den 10. juni mellem klokken 11.30 og 13.50.

Info

Længde: 1:35

Sprog: Dansk


Program:

17.15: Den formørkede Sol - del 1 v. Astrofysiker Cecilie Sand Nørholm

17.45: Pause

18.05: Den formørkede Sol - del 2 v. Astrofysiker Cecilie Sand Nørholm

18.35: Spørgsmål

18.50: Tak for i aften

------

18.50 - 19.50: Rengøring og desinficering af Kuppelsalen

------

20.00: Den formørkede Sol - del 1 v. Astrofysiker Cecilie Sand Nørholm

20.30: Pause

20.50: Den formørkede Sol - del 2 v. Astrofysiker Cecilie Sand Nørholm

21.20: Spørgsmål

21.35: Tak for i aften

 

Foredrag og film: Onsdag den 9. juni kl. 17.15 og 20.00

Pris
195 kr. / 156 kr. med årskort
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Vi anbefaler ankomst minimum 30 minutter før foredraget starter. Kom gerne før, hvis I ønsker at opleve vores udstillinger.

__________

Billetter kan ikke reserveres og købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Bemærk: Aflysning på grund af COVID-19
Hvis arrangementet ikke kan afholdes på baggrund af nye COVID-19 restriktioner fra myndighederne, vil billetterne dog blive refunderet.

Der findes fire kørestolspladser i Kuppelsalen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved henvendelse i billetsalget.