Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.30
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.30
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
12.00-18.00

Menu
Billetter og program
Udsolgt

Foredrag og film: Asteroider og minedrift i rummet

Du har hørt om asteroider fra katastrofefilm og sci-fi, men tættere på virkeligheden kan de store, kosmiske klippestykker faktisk blive en fordel for os her på Jorden.

I fremtiden vil satellitter og rumskibe måske blive bygget og tanket op med ressourcer udvundet i miner på asteroider.
Bliv klogere på hvorfor, og hvordan, når Line Drube fra DTU Space gæster Planetarium og fortæller meget mere om asteroider og minedrift i rummet.

Køb billetter

Foredrag og film: Asteroider og minedrift i rummet

Vælg dag
01/03
Asteroiden Bennu, credit: NASAs Scientific Visualization Studio

Line Drube, PhD og projektleder på DTU Space

Trailer

På kant med mørket

OSIRIS-REx rumsonden

Credit: NASAs Goddard Space Flight Center / Conceptual Image Lab

Information

Asteroider har flere gange har været tæt på at udrydde livet på vores planet, men kan samtidig fortælle os om solsystemets fortid og gøre os klogere på hvordan livet opstod. Derfor bliver der i netop disse år satset stort på udforskning af asteroider og flere missioner har allerede besøgt disse golde klippestykker, blandt andet for at sende prøver tilbage til Jorden.

Men det er ikke alt. Asteroider er nemlig lavet af mineraler og metaller, som er uhyre svære at få fingrene i her på Jorden. Så selvom vi ikke just ønsker at få besøg af en asteroide, kan de altså være guld værd – bogstaveligt talt.

Aftenens foredragsholder, Line Drube, er projektleder ved DTU Space og har blandt andet rådgivet FN om hvordan vi forsvarer Jorden mod nedslag fra disse kosmiske klippestykker. Hun har desuden bidraget til et europæisk forsvar mod asteroider gennem projektet NEOShield, hvor man har forsket i hvilke metoder der skal tages i brug, hvis en asteroide skulle komme på kollisionskurs med Jorden.

Line giver os indblik i hvorfor asteroider er så spændende og hvordan man, i en måske ikke så fjern fremtid, kan bygge miner på asteroiderne, for at bruge ressourcerne til både at bygge rumfartøjer og fylde dem med brændstof. Perspektiverne er både relevante og interessante, da det vil sikre en mere bæredygtig rumfartsindustri og gøre os i stand til lettere at udforske det ydre rum.

Efter foredraget viser vi filmen På Kant med Mørket, som tager os med på en rejse ud til de mørkeste egne af vores solsystem. Her skal vi følge både nye og gamle rummissioner, der kaster lys over asteroider, kometer og dværgplaneter på kanten af vores kosmiske baghave.

Info

Længde: 2:15

Sprog: Dansk


Program:

19.15: Foredrag v. Line Drube, PhD og projektleder på DTU Space

20.15: Spørgsmål

20.30: Pause

21.00: Filmen På kant med mørket

21.30: Tak for i aften

 

Foredrag og film: Tirsdag den 31. august kl. 19.15

Pris
195 kr. / 156 kr. med årskort
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Vi anbefaler ankomst minimum 30 minutter før foredraget starter. Kom gerne før, hvis I ønsker at opleve vores udstillinger.

__________

Billetter kan ikke reserveres og købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Bemærk: Aflysning på grund af COVID-19
Hvis arrangementet ikke kan afholdes på baggrund af nye COVID-19 restriktioner fra myndighederne, vil billetterne dog blive refunderet.

Der findes fire kørestolspladser i Kuppelsalen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved henvendelse i billetsalget.