Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.30
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.30
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
12.00-18.00

Menu
Billetter og program
Udsolgt

Før det sker / Måneformørkelse i Alaska

Se Jord, Sol og Måne stå på linje, når vi med Planetariums nye digitale univers giver dig mulighed for at opleve et af naturens mest fascinerende fænomener. Vi tager dig med på en virtuel måneformørkelsesrejse til Alaska – helt uden at forlade København.

Oplev den blodrøde måne i knivskarp 8K og bliv samtidigt klogere på fænomenet, til en aften i Månens tegn i Planetarium.

Køb billetter

Før det sker / Måneformørkelse i Alaska

Vælg dag
01/03
Trailer

Apollo 11: First Steps Edition

Måneformørkelse set fra ISS

Credit: ESA/Alexander Gerst

Det røde skær er karakteristisk for måneformørkelser, hvor størstedelen af Månen dækkes af Jordens skygge.

Information

Månen har siden tidernes morgen været årsag til fascination, forundring og overtro blandt os mennesker. Gennem årtusinder har især måneformørkelser været forbundet med myter og varsler, når vores kosmiske nabo forvandles til en blodrød skive på nattehimlen. I dag kender vi årsagen til den røde måne, men naturfænomenet er stadig en helt særlig oplevelse.

Her på Jorden oplever vi mindst to måneformørkelser hvert eneste år. Men selvom vi her fra Danmark må kigge forgæves efter årets sidste måneformørkelse, lader Planetarium ikke den danske nattehimmel begrænse os.

Vi udnytter vores nye planetariesystem, der har garanti for altid skyfri himmel, når vi denne aften tager dig med på ekskursion blandt bjørne og ulve i det sneklædte Alaska. Systemet indeholder den nyeste forskningsdata og giver os mulighed for at tage dig med på en autentisk rejse, så tæt på virkeligheden, at det næsten føles som at være til stede under Alaskas frostklare nattehimmel.

Dagen efter dette foredrag er det nemlig muligt at se en måneformørkelse på nattehimlen over Alaska, men vi tager forskud på glæderne og lader dig opleve det betagende syn før alle andre, når Månen glider ind i Jordens skygge og får sit karakteristiske røde skær.

Rejsen ender dog ikke i Alaska. Vi fortsætter ud i rummet, hvor vi skal følge i Apollo-astronauternes fodspor, når vi lander på Månen og oplever måneformørkelsen set herfra. Derefter går turen længere ud, hvor intet menneske endnu har været, for at kigge nærmere på måneformørkelser på solsystemets andre forunderlige planeter.

Kom med på en fascinerende rejse både på Jorden og i rummet, når vi skaber et af naturens mest betagende fænomener og stiller skarpt på måneformørkelser her i Planetarium.

Efter planetarieshowet viser vi filmen Apollo 11, der med arkivoptagelser og interviews beskriver det intense og omfattende arbejde, der i 1969 muliggjorde, at mennesket for første gang kunne sætte en fod på månen.

Info

Længde: 2:15

Sprog: Dansk


Program:

19.15: Måneformørkelsesrejsen begynder

20.00: Spørgsmål

20.15: Pause

20.45: Filmen Apollo 11: First Steps Edition

21.30: Tak for i aften

 

Planetarieshow og film: Torsdag den 18. november kl. 19.15

Pris
195 kr. / 156 kr. med årskort
+ 5 kr. i ekspeditionsgebyr

Vi anbefaler ankomst minimum 30 minutter før foredraget starter. Kom gerne før, hvis I ønsker at opleve vores udstillinger.

__________

Billetter kan ikke reserveres og købte billetter refunderes ikke – dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført.

Bemærk: Aflysning på grund af COVID-19
Hvis arrangementet ikke kan afholdes på baggrund af nye COVID-19 restriktioner fra myndighederne, vil billetterne dog blive refunderet.

Der findes fire kørestolspladser i Kuppelsalen. Pladserne kan kun købes/bestilles ved henvendelse i billetsalget.