Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30, tirsdag 9.30 - 20.00, onsdag 9.30 - 20.00, torsdag 9.30 - 21.00, fredag 9.30 - 21.45, lørdag 9.30 - 20.45, søndag 9.30- 19.15

Planetarium har påbud om nedlukning i perioden 9. december 2020 til 17. januar 2021 (begge dage inklusiv) grundet COVID-19. Vi informerer om genåbning via web, FB og Instagram.

Vi håber på din forståelse.

Åbningstider kan være påvirket af særarrangementer - læs mere
Planetarium

Lukket i dag

Menu
Billetter og program
Udsolgt

Det gyldne bevis

Køb billetter

Det gyldne bevis

Vælg dag

Information

Rumrejse + filmen Amazon Adventure

På denne rumrejse vil du opleve:
Rundtur i universet – en rejse ud gennem Solsystemet og helt ud til universets yderste grænse.

Henry Bates beviser Charles Darwin
I regnskoven er tingene ikke altid, hvad de ser ud til at være. Amazonas’ største mysterier skulle en dag blive løst af en dreng med en lidenskabelig interesse for naturen.

Det Gyldne Bevis fortæller den fantastiske og virkelige historie om den unge opdagelsesrejsende Henry Walter Bates, der i 1850’erne sætter livet på spil gennem en 11-årig lang rejse i Amazonas-regnskovens fascinerende og forbløffende biodiversitet.

Som i enhver spændende kriminalroman kan vi følge med i, hvordan Bates efterhånden finder frem til overbevisende forklaringer i sin afgørende opdagelse af fænomenet ”beskyttelseslighed”, der går ud på, at visse dyr antager andre dyrs udseende, så de kan narre rovdyr og på den måde blive bedre til at overleve.

Der er ikke særlig mange, der kender Bates, men han har ikke desto mindre leveret yderst vigtige bidrag til biologien. Han har klassificeret 8.000 hidtil ukendte arter og vigtigst af alt, er han kommet med det første bevis nogen sinde på skabelsen af nye arter. – Det, som Charles Darwin kaldte ”det smukke bevis” på naturlig selektion.

Videnskaben er som et eventyr, der bare venter på at blive opdaget
Filmen begejstrer med helt utrolige eksempler på camouflage og beskyttelsesefterligning. Det er inspirerende at følge Henry Bates’ evigt nysgerrige og målbevidste udforskning af den vilde natur – helt tilbage fra barndommen.

Med Bates oplever vi, at naturen er noget ganske særligt, og videnskaben er som et eventyr, der bare venter på at blive opdaget.

Se med på kuppellærredet i Tycho Brahe Planetariums film ”Det Gyldne Bevis”.

Generel info
Hele forestillingen tager ca. 60 minutter.
Forestillingen er med dansk tale. Ønsker du den engelske indtaling af filmen, kan du købe hovedtelefoner i billetsalget til DKK. 20,-.
All our shows are narrated in Danish. If you would like to hear the English narration, headphones are available at the Ticket sale for DKK. 20,-.

Info

Længde: 01:00

Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

 

Reserverede billetter kan afhentes indtil 30 minutter før forestillingen begynder.

Har du ikke bestilt billetter til en forestilling, anbefaler vi, at du ankommer ca. 30 min før.

Planetarium åbner 30 minutter før første forestilling og lukker, når den sidste forestilling begynder.

En billet giver adgang til en film i Kuppelsalen og adgang til vores udstillinger.

I ferier og weekender giver billetten også mulighed for at følge guideture og kreative aktiviteter.