Særlige åbningstider
Planetarium

Lukket i dag

Menu
Udstilling

Made in Space

Planetariums udstilling Made in Space giver svar på et af livets helt store spørgsmål: ’Hvor kommer vi fra?’.

Vi ser nærmere på livets opskrift, og for at finde de kosmiske ingredienser, sætter vi fokus på både Big Bang, stjerner og sorte huller.

Alt, hvad du er, kommer fra universet

Din krops byggesten – atomerne – kommer fra rummet, og på en kosmisk rejse finder vi ud af, hvor de forskellige grundstoffer helt præcist bliver dannet.

Hydrogenet i vandet i dine celler kommer fra begyndelsen af det hele – fra Big Bang. Livet består af DNA, som blandt andet er bygget op af grundstoffet karbon, der bliver dannet i stjerner. Stjernerne i universet fungerer som store grundstofs-fabrikker, og det er også her, at jernet i dit blod er blevet dannet. Grundstoffet zink er vigtigt for dit immunforsvar og kommer fra store stjerneeksplosioner – supernovaer

Visuel og faglig eksplosion
Udstillingen er en eksplosion af visuelle indtryk. Den er udarbejdet i samarbejde med udstillings- og designvirksomheden 59 Productions fra London med en tanke om, at sætte beskueren i centrum. Vi gør brug af den nyeste teknologi og hele udstillingen er designet fra bunden med afsæt i faglighed.

Hvordan køber jeg billet?
Entreen til Planetarium inkluderer en billet til en film i vores store Kuppelsal. Du kan reservere billetter eller blot dukke op hos os og få billet til en af dagens film.

Vi ser frem til at byde velkommen i en udstilling om sorte huller, stjerner, galakser og ikke mindst dig.

Udstillingen er blevet til med støtte fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål.

01/06

Udstilinger i Planetarium

Gå på opdagelse i Planetariums udstillinger og bliv klogere på byggestene til universet og rummissioner før eller efter din tur i Kuppelsalen

Stjerner

Mange af de grundstoffer, som findes i din krop bliver dannet inde i stjerner, når lette grundstoffer går sammen – fusionerer – til tungere.

Sorte huller

Mange af grundstofferne i din krop kommer fra store stjerner, men hvad sker der egentlig når store stjerner dør? Vi ser nærmere på universets tunge drenge.