Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.00
Tirsdag 9.30-20.00
Onsdag 9.30-20.00
Torsdag 9.30-20.00
Fredag 9.30-21.30
Lørdag 9.30-20.00
Søndag 9.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.00

Menu
Udstilling

Kosmos

Planetariums prisvindende udstilling Kosmos giver svar på et af livets helt store spørgsmål: ’Hvor kommer vi fra?’.

Vi ser nærmere på livets opskrift og for at finde de kosmiske ingredienser, sætter vi fokus på både Big Bang, stjerner og sorte huller.

Alt, hvad du er, kommer fra universet

Din krops byggesten – atomerne – kommer fra rummet, og på en kosmisk rejse finder vi ud af, hvor de forskellige grundstoffer helt præcist bliver dannet.

Hydrogenet i vandet i dine celler kommer fra begyndelsen af det hele – fra Big Bang. Livet består af DNA, som blandt andet er bygget op af grundstoffet karbon, der bliver dannet i stjerner. Stjernerne i universet fungerer som store grundstofs-fabrikker, og det er også her, at jernet i dit blod er blevet dannet. Grundstoffet zink er vigtigt for dit immunforsvar og kommer fra store stjerneeksplosioner – supernovaer

Visuel og faglig eksplosion
Udstillingen er en eksplosion af visuelle indtryk. Den er udarbejdet i samarbejde med udstillings- og designvirksomheden 59 Productions fra London med en tanke om, at sætte beskueren i centrum. Vi gør brug af den nyeste teknologi og hele udstillingen er designet fra bunden med afsæt i faglighed.

Vinder af prisen “Sustainable Succes”
I 2018 vandt udstillingen, Kosmos, en Ecsite Award i kategorien “Sustainable Succes” for sin inkluderende og engagerende udstilling om astrofysik.

Organisationen Ecsite er et europæisk netværk af videnskabscentre og museer, der har eksisteret siden 1990. Ecsites mission er at inspirere og styrke videnskabscentre, museer og alle organisationer, der engagerer mennesker med videnskab, og at fremme viden herom.

Hvordan køber jeg billet?
Entreen til Planetarium inkluderer en billet til en film i vores store Planetariekuppel. Du kan reservere billetter eller blot dukke op hos os og få billet til en af dagens film.

Vi ser frem til at byde velkommen i en udstilling om sorte huller, stjerner, galakser og ikke mindst dig.

Udstillingen er blevet til med støtte fra A. P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål.

01/06

Udstilinger i Planetarium

Gå på opdagelse i Planetariums udstillinger og bliv klogere på byggestene til universet og rummissioner før eller efter din tur i Kuppelsalen

Forestillinger

Få en helt unik oplevelse, når du ser en forestilling i Planetariums kuppelsal. Lad lærredet omslutte dig!

Månesten

I Planetarium kan du opleve en vaskeægte månesten. Den vejer 207 gram og er hentet ned fra Apollo 17-missionen i 1972, som i øvrigt var sidste gang mennesket besøgte Månen.

Månestenen er eftersigende den største på udstilling uden for USA’s grænser.