Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 09.30-20.00
Onsdag 09.30-20.00
Torsdag 09.30-20.30
Fredag 09.30-21.30
Lørdag 09.30-20.30
Søndag 09.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.00

Menu
Observation

Kom forbi Planetarium, når vi observerer Andromeda-galaksen

I januar kan vi stadig opleve de helt mørke nætter, der er ideelle til at observere nattehimlen. På denne tid af året står stjernebilledet Andromeda højt på himlen og der er derfor rig mulighed for at observere Andromeda-galaksen.

Onsdag den 22. januar mellem kl. 18:00-19:45

Observation af Andromeda galaksen gennem Planetariums store teleskoper under kyndig vejledning fra vores formidlere.

UPDATE 22. januar:
Meterologerne melder om klart vejr i aften – så kom forbi Planetarium og få chancen for at nærstudere Andromeda-galaksen med vores store teleskoper.

 

Vi stiller Planetariums store teleskoper udenfor og tager et kig på vores nærmeste store nabogalakse, Andromeda galaksen, under vejledning af husets formidlere.

Andromeda-galaksen er ligesom vores egen galakse, Mælkevejen, en spiralgalakse. Andromedagalaksen befinder sig 2,5 millioner lysår væk og kan lige akkurat skimtes med det blotte øje på en mørk nat, men ses tydeligt igennem et teleskop.

Selv med en lille kikkert er Andromeda et imponerende syn, og når den fotograferes gennem store teleskoper med lang eksponeringstid, træder dens majestætiske spiralarme, gasskyer og støvbånd helt tydeligt frem.

Arrangementet foregår mellem kl. 18:00 og 19:45 og det er gratis at deltage.

Bemærk: Da observationen af Andromeda-galaksen er afhængig af vejret, beder vi alle interesserede holde øje med denne side på dagen for selve arrangementet. Senest ved middagstid vil vi opdatere jer om der er tilpas skyfrit til at tage vores teleskoper i brug.

Samme aften afholder vi foredrag omkring galakser, hvor Peter Laursen vil gøre os klogere på både vores egen og andre galakser. Han forsker bl.a. i, hvordan galakser dannes og udvikler sig over tid og vil denne aften fortælle mere omkring hvad vi ved, og ikke ved, om de mange galakser i vores univers.

Læs mere om arrangementet her.

Din tid er helt speciel

Foredrag og film torsdag den 5. marts

Universets byggesten – de fantastiske galakser

Foredrag onsdag den 22. januar

Skaber døende stjerner gråvejr?

Foredrag og film torsdag den 27. februar