Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 09.30-20.00
Onsdag 09.30-20.00
Torsdag 09.30-20.30
Fredag 09.30-21.30
Lørdag 09.30-20.30
Søndag 09.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.30

Menu

PRESSEMEDDELELSE 01.04.2022

DISCLAIMER - Aprilsnar: Elon Musk til Danmark for første gang

Planetarium og Dansk Industri går sammen om at bringe Elon Musk til Danmark. Manden bag Tesla og SpaceX vil 11. august 2022 besøge Danmark for at tale om rumfart som katalysator for en bæredygtig fremtid. Mødet skal foregå i Planetariums nyrenoverede Planetariekuppel, hvor Musk vil tale for udvalgte interessenter i industrien og uddannelsessektoren, og hvor Elon Musk også vil løfte sløret for en bæredygtig nul-emissions rumraket, der bliver drevet af energi fra helt nye højeffektive solceller.

”Elon Musk er inviteret som den entreprenør han er, men særligt fordi han har et dybtfølt ønske om at drive bæredygtig rumfart. Det læner sig op ad Dansk Industris grønne dagsorden samt regeringens bæredygtige rumstrategi. Det er en kæmpe ære, at Elon Musk, der siges at arbejde 120 timer i ugen, vil prioritere et besøg i Danmark, og det er vi meget stolte af,” siger Mikkel Haarder, underdirektør og chef for forskning, uddannelse og mangfoldighed i Dansk Industri.

Mødet skal foregå i Planetariums nyrenoverede Planetariekuppel, hvor Musk vil tale for udvalgte interessenter i industrien og uddannelsessektoren.

Set i lyset af sidste uges offentliggørelse af vores danske astronauts andet visit i rummet, er det nærliggende at få Elon Musk på besøg. Det er nemlig hans raket, Andreas Mogensen skal flyve til Den Internationale Rumstation ISS i 2023.

Musk er stifter og ejer af rumfartvirksomheden SpaceX, der har skabt de genanvendelige Falcon-raketter og Dragon-bemandingsmoduler, samt et ambitiøst netværk af de såkaldte Starlink-satellitter. Satellitterne bidrager til mere bæredygtig rumfart og at flere virksomheder får adgang til rummets muligheder.

Falcon-raketterne bringer omkostningerne ved rumfart ned, og gør det derfor mere tilgængeligt. Starlink-satellitterne kan være med til at drive den bæredygtige udvikling med fx IoT-teknologi, hvor vi ser ind i fremtid med selvkørende biler, skraldespande, der giver besked når, de skal tømmes og internetforbindelse alle steder på Jorden.

”Det er en kollektiv indsats, der har muliggjort Elon Musks besøg i Danmark. Det både vil inspirere flere danske virksomheder til at bruge rummets muligheder og forhåbentlig også skabe fascination for STEM-fagene på de danske uddannelsesinstitutioner,” udtaler Mette Broksø Thygesen, administrerende direktør i Planetarium.

For mere information kontakt venligst:

/ Adm. Direktør Mette Broksø Thygesen, Planetarium på telefon 30118877

/ Underdirektør Mikkel Haarder, Dansk Industri på telefon 25779161